Søker totalentreprenør til fasaderehabilitering

 
Søker totalentreprenør til fasaderehabiliteringIllustrasjon: Norconsult arkitektur / Jo Simen Aastorp
AKTUELLE PROSJEKTER: Bodø kommune søker totalentreprenør til rehabilitering av alle fasader ved Rehabiliteringssenteret Bodø.

Av Bjørn Laberg

Bodø kommune skal rehabilitere alle fasadene av Rehabiliteringssenteret Bodø i Gamle Riksvei 18 etter stormskader. Gjenbruk av deler av eksisterende fasadekledning skal medtas som opsjon. I tillegg til utbedringer av skader skal arbeidene inkludere etterisolering av yttervegger, utskifting av alle vinduer, etablering av integrert solcelleanlegg i fasaden samt montasje av nye fasadeplater.

Alle rekkverk på balkonger skal rives og erstattes av nye rekkverk, samt innglassing. Begge rømningstrapper på nordsiden skal beholdes. Demontering og montering av fasadedeler skal tilpasses til det eksisterende trappekonstruksjoner.
Bygningens eksisterende bruttoareal er på cirka 6447 kvm. Fasadeareal er på cirka 3432 kvm.

Her er noen av de registrerte byggefeil /skader på bygget:

• Den 20 m høye fasaden ble montert med 23 mm lekter direkte på GU-platene. Detaljtegningene og leverandørens anbefaling er min. 30 mm luftspalte.

• Beslag under vinduene er direkte montert på horisontale lekter; fasadeplatene ligger direkte på beslaget uten ventilasjonsåpning.

• Fasadeplatene er montert uten tilstrekkelig luftspalte under raften. Innstrømmende luft som transporterer fukt slipper ikke ut ved raft.

• Fasadeplatene er festet med 26 mm skruer som holder ikke vekten og vindkraft i de våte lektene. For liten skruedybde gjør at fasadeplatene løsner og kan falle ned.

Tilbudsfrist: 18. desember 2020
Oppstart: februar / mars 2021
Ferdigstillelse: 30. desember 2021
Oppdragsgiver: Bodø kommune
Rådgiver: Norconsult AS
Fagansvarlig arkitekt: Norconsult arkitektur / Jo Simen Aastorp

(Kilde:Norconsult / Bodø kommune)


 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår