Søker totalentreprenør til «Blått Bygg»-prosjekt

 
Søker totalentreprenør til «Blått Bygg»-prosjektBildet: Oppdraget omfatter et nybygg for fakultet for biovitenskap og akvakultur med et nettoareal på ca. 5000 kvm, og en ombygging av et frigjort bruttoareal på 1680 kvm for fakultet for sykepleie og helsevitenskap. Foto: Statsbygg
AKTUELLE PROSJEKTER: Statsbygg har fått i oppdrag av Kunnskapsdepartementet å utarbeide et forprosjekt for «Blått Bygg» i Bodø. Nå utlyses konkurranse om totalentreprise for prosjektet.

Av Bjørn Laberg

Oppdraget omfatter et nybygg for fakultet for biovitenskap og akvakultur med et nettoareal på ca. 5000 kvm, og en ombygging av et frigjort bruttoareal på 1680 kvm for fakultet for sykepleie og helsevitenskap.

Kontraktsformen er totalentreprise med løsningsforslag. Tilbyderne skal dermed både tegne hvordan prosjektet kan se ut og foreslå hvordan det kan bygges. Den som vinner konkurransen vil i tillegg stå for byggingen av sitt prosjekt, forutsatt at Stortinget bevilger midler til dette.

Oppdraget Statsbygg har fått fra Kunnskapsdepartementet omfatter:

• Nybygg for fakultet for biovitenskap og akvakultur - 5.030 m2 netto

• Ombygging av frigjorte arealer for (deler av) fakultet for sykepleie og helsevitenskap - 1680 m2 brutto

• Nybygget er frittstående på Campus, tiltenkt fakultet for biovitenskap og akvakultur. Ombyggingen gjelder lokaler i Universitets sentralbygg. Nybygget må ferdigstilles før ombyggingsprosjektet kan igangsettes.

• Det er åpnet opp for vel 47 000 m² nytt bruksareal, som er mer enn en dobling av universitetet sitt areal.

Litt fra planbeskrivelsen:

• Byggehøydene varierer fra 3 etasjer oppe på platået og mot naboene i nord, til fem etasjer mot Mørkvedveien. Planområdet ligger innenfor konsesjonsområdet for fjernvarme, og det er krav om tilrettelegging for fjernvarme ved nybygging i området.

• Planområdet eies av Statsbygg og det er ingen andre arealbruksinteresser knyttet til tomten. Det er allerede etablert bebyggelse i de områdene som grenser til eksisterende boliger. Interessemotsetningen i planen er derfor mindre enn det man ofte ser ved så store utbygginger.

• Universitetet skal være et grønt universitet hvor det stilles krav til kollektivløsninger.

• Anleggene på Mørkved skal knyttes sammen gjennom sammenhengende bygningsmasser, grøntarealer og et godt utbygd kommunikasjonsnett.

Tilbudsfrist: 15. oktober 2020
Etter planen vil Statsbygg kåre en vinner rundt årsskiftet 2020/21. Konkurransevinneren skal deretter videreutvikle forslagene sine til nybygg og ombygging i samarbeid med Statsbygg og Nord universitet.

FAKTA
Kommune: Bodø kommune
Tiltakshaver: Statsbygg
Verdi: ca. 500 millioner kroner
Plankonsulent: Norconsult
Entrepriseform: Totalentreprise

Kilder: Byggfakta Smart / ByggeNorge / Statsbygg / Norconsult

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta Smart.


 

Last gjerne også ned våre rapporter. Rapportene er basert på data registrert i Byggfakta sin prosjektdatabase. Disse inneholder detaljert informasjon om pågående, planlagte og gjennomførte byggeprosjekter.

 

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår