Smarte veger 2018

 
Smarte veger 2018
27. september 2018 Gamle Museet

Hvorfor bli med?

Konferansen Smarte veger har som mål å fokusere på nye løsninger innenfor veg og transport. Store investeringer på vegsiden og kravet til miljøvennlige løsninger stiller nye krav til både vegeiere, entreprenører og leverandører. På årets konferanse har vi fokus både på hva som skjer i distrikts-Norge og utviklingen i byer.

Hva vil jeg lære?

Strenge miljøkrav og sterk befolkningsvekst i byområdene gir nye og krevende utfordringer innen transport og mobilitet. Hva trengs av innovasjon og nytenking må til for å nå ambisjonene som er satt? Svarene gis av landets fremste fagfolk på konferansen Smarte veger – 27. september i Oslo!

Hvem møter jeg?

Treff sentrale nøkkelpersoner innen politisk og teknisk utforming av morgendagens veg- og transportløsninger. For ansatte i Statens vegvesen, NSB, rådgivende ingeniører, entreprenører og leverandørene av ITS-systemer er dette en naturlig arena. Også premissgiverne for en grønnere transporthverdag, politikerne, finner her en arena hvor politikken og teknikken forenes.

Smarte Veger 2018 har følgende tre hovedtemaer:

  1. E8 Borealis – framtiden som allerede er kommet til Nord-Norge
    Gjennom forsknings- og utviklingsprosjektet Borealis er den 40 kilometer lange vegen fra Skibotn til Kilpisjärvi blitt til et 40 kilometer langt testlaboratorium for ny teknologi. Her tester og utvikler Statens vegvesen intelligente transportsystem (ITS), og på Smarte Veger skal vi få et innblikk i det spennende arbeidet på dette unike prosjektet. Hva er målet? Hva testes ut? Og hva slags teknologi ligger bak?
  2. Oslo  – utstillingsvindu for miljøvennlig transport
    Oslo er utpekt til Verdens klimahovedstad i 2019. Sammen med byrådets høye ambisjoner om klimavennlig transport, betyr dette store endringer. Til det bedre for noen – og kanskje verre for andre? Hva er ambisjonene? Hvordan løser man trafikkutfordringene? Og hvordan får man alle til å dra i samme retning?
  3. Rapport fra ITS World Congress
    Hva er det som får 5 – 6000 fagfolk fra hele verden til å møtes på ITS World Congress? Hvorfor er transport og mobilitet et så viktig tema i de fleste deler av verden? Og hva er de største nyhetene på ITS-området? Trond Hovland og Olav Madland gir fersk rapport fra ITS World i København 17. - 21.september.
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Nytt om navn

Vis alle

  

Bygg Reis Deg 2017

Vis alle

  

Prosjektnyheter

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår