SmartDok lanserer HMS-håndbok på mobil og PC

 
SmartDok lanserer HMS-håndbok på mobil og PCSalgssjef i SmartDok, Per Tore Hansen gleder seg sammen med mange i bygge- og anleggsbransjen, som nå kan ta i bruk HMS-håndboken på mobil og PC.
På samme måte som iPhone satte standarden på framtidens smarttelefoner, ønsker programvareselskapet SmartDok å sette standarden for hvordan en HMS-håndbok skal fungere for bygg & anleggsbransjen.

Brukervennlighet er det viktigste, og ifølge SmartDok er HMS-håndboken intet unntak. Løsningen vil som alle andre SmartDok produkter være tilgjengelig både fra PC-en på kontoret og ikke minst ute på bygge- og anleggsplassen, oppe på fjellet og andre plasser ute i felten, via mobil eller nettbrett.

– Allerede i første versjon tilfredsstiller den kravene som stilles i Forskrift om systematisk helse,- miljø- og sikkerhetsarbeid i virksomheter også kalt internkontrollforskriften, sier salgssjef i SmartDok, Per Tore Hansen, i en pressemelding.

Finn enkelt frem til prosedyrer
HMS-leder i SmartDok, Stian Fjellheim skryter av løsningen og sier at brukerne nå vil enkelt finne fram til aktuelle prosedyrer for den jobben som skal utføres.

– En vil også kunne lese nærmere på relevante lover og forskrifter, og ha tilgang til et godt og oversiktlig organisasjonskart med definert HMS-ansvar og roller med kontaktinformasjon. I tillegg til dette vil en finne info om hva som er viktig for bedriften man jobber i – hvilke HMS-mål har vi og hvordan når vi disse? sier Fjellheim.

– Alt dette, og i tillegg muligheten til å rapportere avvik og RUH, gjøre en Sikker Jobb Analyse på PC eller mobil, samt internkontroll og årlig revidering av HMS håndboka, gjør at SmartDok sin HMS-håndbok sammen med alle de andre gode løsningene i SmartDok, vil kunne være en svært god og nyttig løsning for bedrifter i mange typer bransjer, mener han.

SmartDok sin HMS-håndbok inneholder alle deler ovenfor og tilfredsstiller de kravene som stilles i Forskrift om systematisk helse, - miljø- og sikkerhetsarbeid i virksomheter (Internkontrollforskriften) § 5. Innholdet i det systematiske helse-, miljø- og sikkerhetsarbeidet. Krav til dokumentasjon. Arbeidsgiver skal drive et løpende og systematisk arbeid for å ivareta helse-, miljø- og sikkerhet i sin virksomhet og målet har vært å lage et produkt som vil hjelpe våre nye og eksisterende kunder med dette.

Lett å komme i gang
- Vi kan trøste de som gruer seg til å begynne med HMS-arbeidet at vår HMS-håndbok inneholder forslag til tekst som man kan velge å beholde slik de er, redigere og tilpasse det til sin virksomhet eller bytte ut hele teksten og erstatte det med egen tekst, sier Fjellheim.

Eksempel på bruksområder
HMS-håndboken har sammen med eksisterende løsninger, mange gode og nyttige løsninger og funksjoner som vil hjelpe virksomheter med det viktige HMS-arbeidet.

Noen eksempler:

 • HMS-policy, HMS-mål og handlingsplan
 • Organisasjonskart med HMS-ansvar og roller
 • Verneombudstjenesten
 • Risikovurdering
 • SJA – Sikker Jobb Analyse
 • Rapportering av uønskede hendelser (RUH)
 • Oppsett for SHA-plan
 • HMS-egenerklæring
 • Lover og forskrifter
 • Prosedyrer og instrukser
 • Internkontroll, årlig revidering
 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår