Slik kan du forbedre lydisolasjonen i etasjeskillere av tre

 
Slik kan du forbedre lydisolasjonen i etasjeskillere av treAnvisningen viser alternativer for å bedre lydisolasjonen ut fra eksisterende konstruksjoner. Ill. Byggforskserien
Byggforskserien til Sintef viser løsninger for å bedre luftlyd og trinnlydisolasjon i eksisterende boliger med etasjeskillere av tre.

Den reviderte anvisningen til Sintef; 722.512 Forbedring av lydisolasjonen for etasjeskillere av tre i boliger, beskriver bakgrunn og krav, eksisterende situasjon, hovedprinsipper for forbedring, lydhimling, himling med separate bjelker og ulike løsninger for oppbygging av nytt gulv ved utbedring av lydisolasjonen i etasjeskiller av tre.

Økt krav til komfort og ønske om verdiøkning for boligen, er ofte motiver for å bedre lydisolasjonen. Tiltak til å forbedre lydisolasjonen er som regel kun mulig i egen boenhet. I slike tilfeller kan det være vanskelig å oppfylle krav i byggteknisk forskrift (TEK17) og grenseverdier i NS 8175.

Utbedring kan likevel gi bedre komfort og øke boligens verdi. Det er også viktig at tiltak ikke gir dårligere lydforhold i naboboligene.

Premisser for å velge løsning
For å kunne velge egnet utbedringstiltak/løsning, må man:

  • avklare boligeierens behov og mulighet for å gjøre bygningstekniske inngrep
  • undersøke hvilke krav som gjelder
  • kartlegge eksisterende konstruksjon

Anvisningen er aktuell for boligeiere, arkitekter og rådgivere som planlegger utbedring, og utførende med behov for detaljløsninger.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår