Slik blir Smedasundet 77

 
Slik blir Smedasundet 77Bildet: Oppgaven var å transformere eksisterende bebyggelse sammensatt av enkeltstående hus, sjøhus, lavblokk og lagerbygninger, til et 3-ganger så stort romprogram innenfor eksisterende byggelinjer. Illustrasjon: Holon Arkitektur
AKTUELLE PROSJEKTER: Holon Arkitektur vinner konkurransen om utnyttelse av eiendommen Smedasundet 77 i Haugesund.

Av Bjørn Laberg

I høst inviterte Caiano Eiendom 4 norske arkitektkontorer til en begrenset arkitektkonkurranse, for å belyse muligheter for utnyttelse av eiendommen Smedasundet 77 i Haugesund. Holon Arkitektur er nå utpekt som vinnere med forslaget «Brufjord»

Oppgaven var å transformere eksisterende bebyggelse sammensatt av enkeltstående hus, sjøhus, lavblokk og lagerbygninger, til et 3-ganger så stort romprogram innenfor eksisterende byggelinjer. Eiendommen ligger i et bykvartal med stor terrengforskjell og tett bebyggelse, med en komplisert infrastruktur tett opp til byens viktigste byrom, kaipromenaden.

- Vårt forslag, «Brufjord», fokuserer på fleksible forbindelser og attraktive plassdannelser på alle nivåer rundt bygningsmassen. Ved å tilrettelegge for aktive arealer mot terreng der hvor mennesker ferdes, viskes skillet mellom ute- og inne-rom bort, og sørger for en mer fleksibel bruk av arealene inne. Attraktive, ekstroverte utleielokaler i de to første etasjene åpner seg ut mot havnepromenaden, og vil kunne styrke byrommet og åpne opp for flere gode møtesteder, skriver Holon på sine nettsider.

- I de øvrige fire etasjene, er det foreslått 3 punkthus organisert rundt et skjermet byrom og felles gårdshage mot øst. Med sin mer fragmenterte form skaper de siktlinjer mellom byen og sundet, samt at de sørger for optimale lysforhold. Disse skaper en ny silhuett mot sundet, med sin moderne tolkning av den tradisjonelle sjøhusbebyggelsen. Disse er tenkt bygget i massivtre, og skal kunne romme alt fra servicefunksjoner, kultur, kontor og boliger, heter det videre.

Byggene skal imøtekomme bærekraftige prinsipper for moderne byggteknikk og har en målsetting om BREEAM excellent sertifisering.

Illustrasjon: Holon Arkitektur

 

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta Live.

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår