Slakter konkursrykter

 
Slakter konkursrykterSvertekampanje til tross, nå er Tor Arild Hegstad lykkelig over å kunne åpne verdens mest moderne produksjonsanlegg i sitt slag.
Den norske gulvprodusenten Acrylicon mener seg utsatt for ondsinnede rykter om konkurs fra konkurrenter. Men i stedet for å gå konkurs åpner selskapet i dag tidenes mest avanserte fabrikk for polymerproduksjon.

Den norske gulvprodusenten Acrylicon mener seg utsatt for ondsinnede rykter om konkurs fra konkurrenter. Men i stedet for å gå konkurs åpner selskapet i dag tidenes mest avanserte fabrikk for polymerproduksjon.

Tekst: Geir Hasle

– Intet kunne være lenger unna sannheten for Acrylicon enn en konkurs, sier Tor Arild Hegstad, adm. direktør i Acrylicon Polymers GmbH og sønn av gründer Bjørn Hegstad.

– Tvert imot. I disse dager åpner selskapet sin nye polymerfabrikk i Neustad-Glewe mellom Berlin og Hamburg etter en investering på 100 millioner fordelt på 10.000 kvadratmeter.

Systematisk ryktespredning

Hegstad opplyser at selskapet alltid har tjent penger, også de siste årene. Men i oktober i fjor fikk han kjennskap til at to konkurrenter systematisk og påståelig satte ut rykter om Acrylicons snarlige konkurs.

– Det begynte i det små, men utviklet seg fort noe mer. En av konkurrentene har blant annet sendt brev til våre kunder med sine skadelige antagelser, og med informasjon om at vedkommende skulle overta Acrylicons marked og produkt.

Hegstad forteller om en ryktespredning utover i 2014, som etter hvert ble såpass intens at Acrylicon følte seg tvunget til formelle grep, det vil si true med midlertidig forføyning og erstatningskrav. Dette bremset svertekampanjen i en periode, men i følge Hegstad er eposter med konkursinfo sendt hit og dit helt fram til nå.

Beroliger kundene

– Nå er vi imidlertid lykkelige over å kunne åpne verdens mest moderne produksjonsanlegg i sitt slag, sier direktøren til Byggfakta. Underveis har han kunnet berolige sine norske kunder om at det 37-årige selskapet overhodet ikke nærmer seg konkurs.

– Ryktespredningen er et særnorsk fenomen, ikke i de 32 andre landene vi er aktive i, legger han til.

Så langt har komponentene som brukes i Acrylicon-gulvene blitt produsert på flere ulike eksterne fabrikker, med varierende grad av prosesskontroll. Samarbeidet med disse leverandørene er avsluttet, og heretter skal alle komponenter produseres i Neustad-Glewe. Her er det full kontroll, og det er kort vei til det europeiske markedet og resten av verden.

– Vel så viktig er imidlertid nærheten til råvareprodusentene. For å være helt sikre på at vi leverer det ypperste verden kan oppdrive, må vi ikke bare kvalitetssikre alle ledd i produksjonen, vi må også sikre det reneste råstoffet, sier Tor Arild Hegstad.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår