Skrøt av bransjen og manet til omstilling

 
Skrøt av bransjen og manet til omstillingNæringsminister Torbjørn Røe Isaksen holdt åpningstalen under årets Bygg Reis Deg.
- Dere HAR livets rett! Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen var invitert til å holde åpningstalen på årets Bygg Reis Deg. Han benyttet anledningen til å gi bransjen skryt for sin omstillingsevne.
Tekst og foto: Bjørn Laberg
 
- Kompetansen som bygg-og anleggsnæringen besitter, skal vi fortsette å leve av. Men for å klare dette må forbedringene ha en klar retning: Tenk stort, eller «Think Big», som lederkonferansen på messa har fått som arbeidstittel, sa Røe Isaksen.
 
- Klimaendringene er en rammebetingelse også bygg- og anleggsbransjen må forholde seg til. Innen 2050 skal CO2-utslippene ned med 90-95 prosent. Hvis en virksomhet eller bransje ikke kan være med på den grønne omstillingen innen den tid, så har den rett å slett ikke livets rett, understreket næringsministeren.
 
- Dere er en bransje som HAR livets rett, mente han. – Dere har vært i gang med nødvendige omstillinger, lenge før dette ble en av de største politiske sakene i vår tid.
 
- En av nøklene til å lykkes er satsing på kunnskap og innovasjon, fortsatte han. – Klarer vi ikke å øke denne satsingen ytterligere, blir det svært vanskelig å lykkes med de uttalte målene om et grønt skifte. Vi må derfor bli mye flinkere til å kople forskning, utdanning og næringsliv sammen, sa næringsminister Røe Isaksen avslutningsvis.

Årets Bygg Reis Deg- messe er den 28. i rekken.

Les mer her : Bygg Reis deg forventer opptil 45 000 besøkende

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår