Skanska skal rehabilitere dam Viddalsvatn

 
Skanska skal rehabilitere dam ViddalsvatnDam Viddalsvatn ligger i Låvisdalen i Aurland kommune og ble bygget i 1970-71. Foto: Hafslund Eco
Skanska har signert kontrakt med Hafslund Eco om rehabilitering av dam Viddalsvatn. Kontrakten har en verdi på 220 millioner kroner.

Dam Viddalsvatn ligger i Låvisdalen i Aurland kommune og ble bygget i 1970-71. Dammen består av en steinfyllingsdam med tetningskjerne av morene. Som følge av den reviderte damsikkerhetsforskriften skal damanlegget nå oppgraderes.

Arbeidene omfatter etablering av ny støttefylling på 175 000m3, samt nytt skåningsvern opp og nedstrøms på 60 000 m3. Det skal også etableres nytt kronevern på 35 000 m3. I tillegg skal det gjøres utbedringer av flomavledningssystemet og bunntappesystemet som innbefatter både tunnelarbeid og betongarbeider.

- Kraftprosjekter er et strategisk viktig marked for Skanska og vi er veldig glade for at Hafslund Eco har gitt oss tillitt i dette prosjektet. Vi har lang erfaring med damrehabilitering og dambygging og har nylig avsluttet arbeidene ved Dam Songa. Mannskapene flyttes til våren over til Trollheim Dammer, som vi nylig også vant. Når vi nå også har sikret oss DamViddalsvatn har vi en ordrereserve på hele 750 millioner kroner innen damrehabilitering, forteller Oddmund Hansen i en pressemelding, prosjektsjef i Skanska region Samferdsel og Industri.

- Hafslund Eco er godt fornøyd med at Skanska vant frem i anbudskonkurransen. Vi har god erfaring med Skanska som entreprenør fra flere vannkraftprosjekter, og er sikre på at de også vil gjøre en god jobb i dette prosjektet, sier konserndirektør Teknisk, Stig Morten Løken i Hafslund Eco.

Det kreves en helt spesiell kompetanse for å gjennomføre rehabilitering av gamle damanlegg. Særlig gjelder dette spesialkompetanse innen plastring som krever erfarne maskinførere.


- Det at vi nå har en solid portefølje med kraftprosjekter gjør at vi får muligheten til å rekruttere og utvikle nye dyktige medarbeidere som ønsker å jobbe i fjellanlegg i årene fremover, avslutter Oddmund.

Arbeidene starter i mars 2021.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår