Skanska fortsetter satsingen på miljøvennlige boligprosjekter

 
Skanska fortsetter satsingen på miljøvennlige boligprosjekterTigergården sertifiseres etter BREEAM-NOR og har ambisjoner om å nå nivå Very Good på sertifiseringsskalaen.
Tigergården på Ensjø i Oslo er Skanskas andre boligprosjekt som BREEAM-sertifiseres. 27.mai starter salget av de totalt 161 leilighetene i prosjektet.

Tigergården er det sjette trinnet av i alt sju trinn i prosjektet Ensjø Torg, og trinnet sertifiseres etter BREEAM-NOR og har ambisjoner om å nå nivå Very Good på sertifiseringsskalaen. BREEAM er en internasjonal bærekraftstandard for utredning og rangering av bygninger. Prosjekter som tildeles et slikt sertifikat fyller krav til blant annet godt inneklima, bærekraftige og giftfrie materialer og balansert ventilasjon.

– Vi gleder oss til å gå i gang med salget av vårt andre BREEAM-sertifiserte boligprosjekt. Tigergården blir et signaturbygg på Ensjø og har mange flotte og miljøvennlige aspekter ved seg som vi er sikre på at markedet vil ta godt imot. Blant annet har vi lagt stor vekt på takterrasser som skiller seg fra alle andre takterrasser. Her blir det en store grønne oaser – takhager der det skal tilrettelegges for å ta vare på det biologiske mangfoldet byen trenger. Her blir det blomstereng med innslag av urter og gress samt dyrkingskasser for beboerne. Takhagen skal ha forskjellige soner med ulike aspekter av det grønne, og det blir soner for sosialt liv tilrettelagt med drivhus, utekjøkken, wc og lekeområder samt soner for ro, forklarer regionsdirektør for boligutvikling på Østlandet Helen Gåsvik.

Tigergården skal bestå av tre ulike boligkonsepter: Himmeltårnet, Glassgangen og Kobberpassasjen, alle med hver sine kvaliteter og forskjeller. Leilighetene varierer fra 39 til 24 kvm, og er utviklet i to forskjellige stiler. Her skal både småbarnsfamilien, unge mennesker og voksne uten barn kunne finne en bolig for sine behov. Prosjektet er planlagt ferdigstilt i 2022.

Ensjø Torg er en del av den store forvandlingen av Ensjø fra bilby og industriområde til en levende bydel med boliger, kontorer og et mangfold av servicetilbud. Ensjø Torg bygges på og rundt T-banestasjonen og har en nærhet til det meste – kun få minutter unna Oslo sentrum. Totalt bygger Skanska ca 620 boliger og ca 2500 m2 næring, samt barnehage på Ensjø Torg.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår