Skanska får bygge Skarvbergtunnelen

 
Skanska får bygge SkarvbergtunnelenE69 nord for Skarvberget etter raset i mars. Denne strekningen erstattes med tunnel inne i fjellet. Foto: Trond Jøran Nilsen, Statens vegvesen
Skanska Norge AS er tildelt jobben med å bygge den nye Skarvbergtunnelen på E69 i Finnmark. Det betyr at arbeidet kan starte på seinvinteren.

Skanska leverte det laveste tilbudet, som var på 622 millioner kroner. Totalt fem firma konkurrerte om oppdraget da fristen gikk ut i august.

Tilbudet på bygging lå likevel over det som ble lagt til grunn i Nasjonal transportplan, og det var derfor nødvendig å få en ny godkjenning fra Stortinget. Den kom tirsdag kveld, under behandlingen av neste års statsbudsjett. Her ble kostnadsrammen på totalt 918 millioner kroner godkjent.

Statens vegvesen har nå tildelt kontrakten til Skanska Norge AS, og dersom det ikke kommer klager innen fristen på 10 dager, kan kontrakten undertegnes. Kontrakten er en såkalt totalentreprise. Det innebærer at det er entreprenøren selv som skal prosjektere tunnelen, i stedet for å følge detaljerte byggetegninger fra Statens vegvesen.

– Statens vegvesen er i gang med å etablere byggherrekontor. Vi regner med at entreprenøren vil være på plass i området i februar, mens selve byggearbeidet starter seinere på vinteren, sier prosjektleder Ivar Kaino i Statens vegvesen i en pressemelding.

Den nye Skarvbergtunnelen erstatter dagens tunnel og fjerner også en av de mest skredutsatte strekningene i hele Nord-Norge. Sist vinter førte skred på denne strekningen til at til at Nordkapp kommune var isolert fra omverdenen i flere dager.

Den nye tunnelen blir på 3,5 kilometer. I tillegg skal det bygges 3,8 kilometer ny veg nord for tunnelen. Tunnelen skal etter planen settes i trafikk høsten 2021.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår