Skanska bygger nye Madlamark skole

 
Skanska bygger nye Madlamark skoleIllustrasjon: Aros Arkitekter
AKTUELLE PROSJEKTER: Skanska Norge AS har fått i oppdrag av Stavanger kommune å bygge nye Madlamark Skole.

Madlamark skole er en to- parallells barneskole, trinn 1-7 (B14 – skole), og er designet som en «fløy»-skole i to etasjer, med et totalt areal inkludert idrettshall på omlag 9.600 m2. En av fløyene inneholder STOLT- avdeling (Særskilt Tilrettelagt Opplærings Tilbud). Fløyene knyttes sammen av et hjerterom som også har adkomst inn til idrettshallen.

Skolen skal bygges iht passivhusstandarden, leveres med energibrønner og solceller på tak, og vil bli miljøsertifisert i henhold til BREEAM-NOR med karakter Very Good. Kontrakten har en verdi på 216 millioner eks mva.

Alle sammen – SAMMEN!

Skanska har sammen med sine samarbeidspartnere utviklet skolen i en «design built» konkurranse som ble vunnet juli 2019. Fra høsten 2019 og frem til januar 2020 har en i samspill med byggherre, brukere, driftspersonell og samarbeidspartnere optimalisert skolen.

Mottoet for prosjektet er «Alle sammen – SAMMEN». Med dette som fokus har prosjektet lykkes med å designe en skole som er «åpen» og inkluderende.

- I Madlamark-prosjektet har vi fått benyttet vårt mangfold i nært samarbeid med partnere og kunde til å utvikle en inkluderende og fin skole som vi er stolte av. Gjennom konkurransen og samspillet har vi fått påfyll av læring og viktig kompetanse, påpeker Regiondirektør i Skanska, Jone Klingsheim

Byggearbeidene startet i mai 2020 og vil pågå parallelt med skole i full drift. Elevene vil i byggeperioden være lokalisert i noen av skolens eksisterende bygg samt i nytt midlertidige modulbygg som er etablert på skoletomten. Utførelse av bygge- og anleggsarbeider parallelt med skole i full drift på «samme tomt» fordrer et særdeles høyt fokus mht. HMS, logistikk og kommunikasjon mellom entreprenør, skole og byggherre.

- Ved å bygge skoler som tilrettelegger for læring og inkludering lever vi opp til vår visjon om å bygge for et bedre samfunn. Vi ser frem til å videreføre det gode samarbeidet med oppdragsgiver og samarbeidspartnere som er engasjert i prosjektet, avslutter Jone

Undervisningsdelen vil stå ferdig i Q4.2021. Idrettshallen samt utomhusanlegg ferdigstilles Q4 2022.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår