Skanska bygger Heimdal vgs

 
Skanska bygger Heimdal vgsIllustrasjon: Rambøll/KHR Arkitekter
Skanska har inngått kontrakt med Sør-Trøndelag fylkeskommune om bygging av nye Heimdal videregående skole med flerbrukshall. Kontrakten har en verdi på ca. 580 millioner kroner.

- Heimdal videregående er et viktig prosjekt for Skanska. Vi er stolte over at Sør-Trøndelag fylkeskommune viser oss denne tilliten, og vi ser frem til å løse prosjektet med stor entusiasme og høy presisjon, sier Trond Krogstadmo, regiondirektør i Bygg Trondheim i Skanska.

Skanska har de siste årene bygget flere skolebygg i Trøndelag, blant annet Inderøy kultur- og oppvekstsenter, og Brundalen og Børsa barneskoler. Selskapet er også i gang med byggingen av Campus Kalvskinnet for Høgskolen i Trøndelag.

Den nye videregående skolen på Heimdal blir på totalt ca. 30 500 m2 inklusive parkeringskjeller, og skolen skal ved ferdigstillelse ha plass til 1140 elever. Kultur og idrett får sentrale plasser i den nye skolen, som får en egen kultursal med scene og 350 publikumsplasser. I tillegg til dette vil skolen også ha en ny idrettshall, som har fått navnet «Kolstad Arena», med tribuneanlegg og plass til 2500publikummere. Skanska skal også bygge et nytt klubbhus for Kolstad fotball på ca. 700 m2, samt et parkeringsanlegg med plass til 100 biler i tilknytning til skolen.

- For meg er dette ekstra stas. Jeg har vokst opp i denne bydelen, den er den del av meg, og det er en bydel jeg er veldig glad i, sa fylkesordfører Tore O. Sandvik til Adresseavisen i juni 2015.
Nye Heimdal videregående skole skal være best i klassen på miljø, og bygges som et nullutslippsbygg. Taket vil utstyres med solcellepaneler og vinduene med elektronisk solskjerming.

Nye Heimdal videregående skole skal løses som en totalentreprise, og Skanska har hatt med seg Rambøll/ KHR Arkitekter i utformingen. Arbeidene med samspillsfase og prosjektering har pågått siden juni 2015, mens byggearbeidene har oppstart i mars 2016. Skolen skal etter planen stå ferdig til skolestart i august 2018. Kontrakten, som har en verdi på ca. 580 millioner norske kroner, bokføres i Skanskas ordrereserve for første kvartal 2016.

Heimdal videregående skole vil være verdens mest miljøvennlige skole når den er ferdigstilt, og bygges som et nullutslippsbygg med passivhusstandard. Taket vil utstyres med solcellepaneler, og vinduene med elektronisk solskjerming. Dette er fremtidens prosjekt utviklet i tett dialog med Sør-Trøndelag fylkeskommune, Skanska Norge AS og Rambøll Norge AS.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Nytt om navn

Vis alle

  

Bygg Reis Deg 2017

Vis alle

  

Prosjektnyheter

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle