Skal utvikle Tromsøs havnefront

 
Skal utvikle Tromsøs havnefrontFoto: AART architects
Peab Eiendomsutvikling Nord og AART architects skal utvikle Tromsøs havnefront med en ny helhetsplan, som skal posisjonere byen som ”den arktiske hovedstaden”.

- Målet er en klima- og miljøvennlig utvidelse av byen, slik at vi får attraktive områder, hvor alle funksjoner er samlet, uttaler Laila Falck, byutviklingssjef i Tromsø kommune i en pressemelding.

Den nye helhetsplanen er et avgjørende element i Tromsø kommunes visjon om å posisjonere seg som arktisk hovedstad, og den innfrir kommunens visjon på flere nivåer. Ut over å innfri kommunens klimamål knytter den skole, tilbud til barn og unge, butikker, kontorer og opp til 1000 boliger tett sammen. Samtidig skaper den nye muligheter for potensielle byggherrer og eksisterende grunneiere på havnefronten.

- Planen skal bidra til verdiskapning for dem, som skal utvikle området. Det er klart, at det skal være attraktivt for byggherrer, så de også får noe igjen for å satse, uttaler Laila Falck.

Gir rom for liv og identitet
Helhetsplanen består av bygninger med skrånende takrygger, som trekker klare paralleller til de arktiske omgivelsene. I tillegg kommer åpne plasser mellom bygningene og offentlige etasjer på gateplan, som gir rom for liv, mens bygningene både i disponering, formgivning og materialvalg understøtter visjonen om en klimavennlig havnebydel.

- Med arkitekturen har det vært avgjørende for oss å understreke Tromsøs arktiske identitet og ambisjoner. Derfor har vi gjort en dyd av å analysere konteksten og på den måten skapt en helhetsplan med referanser til det omgivende landskapet og samtidig med en bymessig puls og tetthet, så livet i den nye og eksisterende del av byen flyter naturlig sammen, uttaler Torben Skovbjerg Larsen, partner i AART architects.

- For oss i Peab så er dette et av de viktigste prosjektene i Nord-Norge de nærmeste årene, og det er et stort og utrolig spennende prosjekt for oss å ta over i en ny fase nå. Vi har store ambisjoner for hele området både mht. funksjoner og kvalitet både på bygg og uterom. Vi ser frem til å fortsette et utmerket samarbeid med AART architects videre i prosjektet, deres tanker og ideer matcher helt klart våre ambisjoner for prosjektet, uttaler Stig Tore Johnsen, adm dir i Peab Eiendomsutvikling Nord.

Fakta
Prosjekt: Helhetsplan for Tromsø kommune
Byggherre: Peab Eiendomsutvikling Nord AS
Arkitekt: AART architects

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår