Skal utvikle nytt sentrumskvartal i Bodø

 
Skal utvikle nytt sentrumskvartal i Bodø(ill: LPO)
LPO vant idékonkurransen om et nytt sentrumskvartal i Bodø og skal i samarbeid med Corponor utvikle prosjektet. Byggene som tidligere huset blant annet Nordlandsposten, skal transformeres til et kvartal med boliger og næring.

av Therese A. Bolin/LPO

LPO er et arkitektbyrå som består av rundt 100 arkitekter, med hovedkontor på Bislett i Oslo, og med avdelinger på Lillehammer, i Longyearbyen på Svalbard og i Bohuslän i Sverige.

Vil skape nytt liv

Prosjekt Nytorget i Bodø skal etter planen stå ferdig i 2024/2025, og blir et spennende prosjekt, mener utviklerne.

– Dette er et svært spennende prosjekt hvor vi kan skape nytt liv i eksisterende bygg i kombinasjon med nybygg. Dette vil bli et prosjekt hvor vi vil tilføre byen noe nytt både innenfor næring og og bolig, sier administrerende direktør Roy B. Nilssen i Corponor as i en nyhetsmelding på nettsidene til LPO.

Nytorvet egner seg for dem som vil bo kompakt og bærekraftig i sentrum og vektlegger sosiale og grønne fellesområder, skriver LPO.

– For LPO er det svært givende og spennende å få tillitten til å være med på å utvikle et prosjekt hvor utbygger har ambisjoner om å få til et flott bykvartal, med ekstra grønne kvaliteter som binder sammen og styrker et viktig område i Bodø sentrum . Vi vil her spille på lag med planer for utviklingen av Sjøgaa og Storgata, sier sivilarkitekt MNAL Jan Knoop i LPO arkitekter.

Ligger sentralt

Prosjektet ligger sentralt mellom de pågående transformasjonene og oppussingene av Sjøgata og Storgata som skal opprustes i regi av Bodø kommune, med direkte tilknytting til Torget i Bodø.

– Vi ser frem til å samarbeide med Bodø kommune, og de øvrige gårdeierne i Storgatakvartalene for å skape nytt liv og handel i Bodøs gågate med Nytorvet-prosjektet, sier prosjektutvikler Bernt Charles Hargaut i Corponor as.

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår