Skal starte utleie av boliger på Ulven

 
Skal starte utleie av boliger på UlvenBoligprosjektet Ulven Vest i Oslo. Illustrasjon: LPO Arkitekter
OBOS har solgt 182 leiligheter på Ulven i Oslo til eiendomsselskapet Quality Living Residential for 936 millioner kroner. Boligene skal leies ut til det voksende bedriftsmarkedet i området.

Ulven ligger i Bydel Alna med 50 000 innbyggere og betydelig næringsvirksomhet. Byggingen av prosjektet - som har fått navnet Ulven Vest - startet nylig. 

– Siden leilighetene vi bygger på Ulven primært blir borettslagsleiligheter, ønsker vi et utleiekonsept med høy kvalitet i området velkommen, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS, i en pressemelding. 

Salget sikrer at den øvrige byggingen av boliger på Ulven vil gå raskere enn tidligere planlagt og viderefører den kostnadseffektive industrielle løsning som OBOS og Team Veidekke har videreutviklet sammen. 

– Salget av Ulven Vest til én aktør gjør at prosjektet blir gjennomført raskt, dermed kortes byggeaktiviteten ned for de som allerede bor i området. Salget legger også til rette for at realiseringen av de neste byggeprosjektene på Ulven kan skje tidligere enn planlagt, sier OBOS-sjefen. 

Utleie til bedrifter
– Planen er å leie ut boligene til ansatte tilknyttet den planlagte kunnskapsparken Construction City og andre kompetansebedrifter i område, sier Baard Schumann. 

Han etablerte Quality Living Residential i 2018. Formålet til selskapet er å investere i utleieprosjekter.

Egenkapitalen i selskapet er kommitert av blant andre Oslo Pensjonsforsikring, Baumann-familien, Wenaas Kapital og Eidissen Consult.

 Prosjektet på Ulven vil få fine park- og torgarealer i umiddelbar nærhet, underjordisk parkering og bilfrie gatetun. Beliggenheten er sentral på det som blir nye Ulven med kort gangavstand til kjøpesenteret og T-banestasjonen på Økern. 

OBOS på flyttefot
Innovasjonsklyngen Construction City får rundt 5 000 arbeidsplasser og blir det ledende kompetansemiljøet i bygg-, anlegg- og eiendomsbransjen når det står ferdig i 2024. OBOS, som har nær 2 000 ansatte i Norge, er et av selskapene som flytter hovedkontoret sitt hit.   

Etter planen skal boligene i Ulven Vest stå klare til innflytting våren 2023. Totalentreprenør er Team Veidekke som vant innovasjonskonkurransen for Ulven i 2017. Prosjektet ligger mellom boligprosjektene Ulven T og Ulvenparken. 

Det vil i tilknytning til Ulven Vest bli etablert en service- og utleiesentral. Her vil det bli formidlet ulike tjenester beboerne i området kan benytte seg av, for eksempel bestilling av rengjøring og bildelingstjeneste.

 OBOS-medlemmer er sikret forkjøpsrett på boligene ved eventuelt opphør av utleievirksomheten. 

Pareto Securities og SEB har bistått med strukturering av transaksjonen. Pareto har også forestått kapitalinnhenting til prosjektet. Advokatfirmaet Thommessen har bistått Quality Living Residential AS, mens Deloitte har bistått OBOS som juridiske rådgivere.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår