Skal prosjektere nytt radaranlegg

 
Skal prosjektere nytt radaranleggSkal prosjektere nye radaranlegg: Markedssjef i Sweco, Espen Schreiner, og prosjektleder i Forsvarsbygg, Yngve Lorentsen, ser fram til å starte samarbeidet. Også tilstede (f.v.): Per-Christian Bruu, senior siv.ing fra Sweco, Morten Lindstad og Jens Hugo, seksjonssjefer i Forsvarsbygg
Sweco vant konkurransen om å levere rådgivings- og prosjekteringstjenester innen bygg og anlegg i forbindelse med etablering av nye radaranlegg for Forsvaret. Avtalen har en anslått verdi på 50 millioner kroner.

Avtalen har en verdi på i overkant av 50 millioner kroner eks. mva., og skal benyttes tilforprosjekter, detaljprosjektering, bistand med anskaffelser av entrepriser, oppfølging i byggefase og ved behov til utredninger og andre relevante tjenester i tilknytning til prosjektet. Kontrakten har en varighet på syv år.

- Vi fikk inn flere gode tilbud i konkurransen, og er svært fornøyde med at vi nå har fått Sweco med på laget. Med denne avtalen på plass er vi klare til å dra prosjektet videre, og bidra til å styrke Norges forsvarsevne, sier prosjektleder I Forsvarsbygg, Yngve Lorentsen i en pressemelding.

Nye radaranlegg er med å gjøre Norge tryggere
Stortinget besluttet 12. juni å investere 8 milliarder kroner i nye radarer for å overvåke norsk luftrom. Dagens radaranlegg skal erstattes av ny teknologi, for å møte fremtidens operative utfordringer. De nye radaranleggene vil bidra til å styrke Norges forsvarsevne, og være NATOs øyne i nord.

Forsvarsbygg har nå startet forberedelsene for å bygge nye og oppgradere eksisterende radaranlegg over hele landet. Prosjektet har forventet oppstart høsten 2019. Forventet ferdigstillelse er 2027.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår