Skal prosjektere nye Salten transformatorstasjon

 
Skal prosjektere nye Salten transformatorstasjonHer skal nye Salten Transformatorstasjon ligge. Foto: Statnett
Multiconsult har vunnet oppdraget med prosjektering av nye Salten transformatorstasjon i Sørfold kommune i Nordland. Den nye trafostasjonen skal sikre videre stabil strømtilførsel mellom Nord- og Midt-Norge.

Prosjekteringen er på oppdrag for den spanske entreprenøren Elecnor, som utfører byggingen av høyspentanlegget for Statnett.

Sikre framtidig forsyningssikkerhet
- Oppgraderingen av trafostasjonen er nødvendig for å sikre en videre stabil strømforsyning i Salten-regionen og for å møte morgendagens krav til forsyningssikkerhet, sier Karen Nybakke, Seksjonsleder for Elkraft i Multiconsult i en pressemelding fra selskapet. Bodø-regionen har mye overskuddskraft, og den nye stasjonen er viktig for å øke kapasiteten til nettet og vil på lang sikt kunne bidra til utvikling av lokal industri og næringsliv.

Den eksisterende transformatorstasjonen på Salten skal rives og erstattes med en ny stasjon som vil øke forsyningssikkerheten i området. Den nye stasjonen er planlagt å være satt i drift i 2022 og vil koste opp mot 575 millioner kroner å etablere. Multiconsult vil bidra med prosjektering av apparatanlegg, stålstativer, kabler og ledninger.

– Det pågår massiv oppgradering og utvidelse av det norske strømnettet og dette er et viktig samfunnsoppdrag som vi gleder oss til å bidra til. Multiconsult har solid erfaring med oppgradering av trafostasjoner og har som mål å være ledende på området i Norge. Denne kontrakten er et gledelig resultat av et langsiktig og målrettet arbeid, sier Nybakke, som ser fram til samarbeidet med Elecnor om utviklingen og klargjøringen for byggingen av den nye trafostasjonen.

Prosjekteringsarbeidet hadde oppstart i mars 2020.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår