Skal prosjektere bru over Otra

 
Skal prosjektere bru over OtraGang- og sykkelbrua krysser Otra mellom Kjøita og Rådhusplassen. Elvebredden er 142 meter og brua blir ca. 200 meter lang. Den skal bygges i stål, vil få en fri bredde på 4 meter. (Innfelt: I 2017 vant Degree of Freedom Norsk Stålkonstruksjonspris for Bumerang bru (bildet) og Jungelbrua i Oslo). Foto: Saaha og Are Carlsen.
Degree of freedom er valgt av Kristiansand kommune til å prosjektere ny gang- og sykkelbru over Otra.

Kristiansand kommune utlyste i mai konkurranse om prosjektering av ny gang- og sykkelbru over Otra i sentrum av Kristiansand. Kommunen mottok ti tilbud fra Norges bruelite og har utropt Degree of Freedom fra Oslo som vinner.

Gang- og sykkelbrua krysser Otra mellom Kjøita og Rådhusplassen. Elvebredden er 142 meter og brua blir ca. 200 meter lang. Den skal bygges i stål, vil få en fri bredde på 4 meter og prosjekteres iht. Statens vegvesens Håndbøker. 

Degree of Freedom er spesialister innen design og prosjektering av gangbruer i stål, og vant i 2017 Norsk Stålkonstruksjonspris for Bumerang bru og Jungelbrua i Oslo.

 - Vi er også med samme prosjekt én av tre nominerte til European Steel Bridge Award, innen kategorien gangbru, som deles ut i Praha den 11. september, forteller Gaute Mo, partner i Degree of Freedom, i en pressemelding.

 - Brua skal integregreres godt og belyses. Vi har med oss landskapsarkitekter fra Asplan Viak som sikrer at konstruksjonen tilpasses eksisterende bebyggelse og grøntarealer på begge sider av elva, forklarer daglig leder i Degree of Freedom Birger Opgård som vil ha rollen som projskteringsleder i prosjektet, sier han.

Birger Opgård vil ha rollen som prosjekteringsleder

Teamet består ellers av geoteknikere fra Civil Consulting, rådgivende ingeniører elektro fra ÅF og belysningseksperter fra ÅF Lighting.

Grunnlaget for utførelsesentreprisen vil ferdigstilles i løpet av vinteren.

Prosjekteringsgruppen vil også følge opp utførelsen på vegne av byggherren, inkludert stålinspeksjon. 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår