Skal jobbe på Varoddbrua

 
Skal jobbe på Varoddbrua
I dag starter arbeidet med å montere det første av til sammen fire stålelementer som skal bli ny gang- og sykkelveg over E18 ved Varoddbrua.

Varoddbrua er et brosystem som krysser Topdalsfjorden i Kristiansand kommune.

Arbeidet vil pågå hver natt i tre netter fra kl. 23.00 – 05.30, melder Statens vegvesen i en pressmelding. Første natt vil det vestgående kjørefeltet bli stengt siden arbeidet skal foregå over denne vegbanen.

Trafikken vestover vil bli stoppet før Haumyrheitunnelen for venting på ledebil. Trafikken østover vil bli stoppet i bakken ned mot Vige for samme løsning, venting på ledebil. All trafikk vil bli ledet over den gamle Varoddbrua.

Neste natt vil samme løsning omfatte stenging av østgående vegbane, og siste natt vil igjen vestgående vegbane stenges. De fire elementene skal løftes på plass av en kran som har løftekapasitet på 500 tonn. Den skal plasseres midt i anleggsområdet mellom øst- og vestgående vegbane. Den løfter elementene i løftekroker som er festet til elementenes toppdekke.

I tillegg til de søylene som elementene skal hvile på er det montert midlertidige søyler som skal understøtte bruelementene frem til de er ferdig sveises sammen. De midlertidige søylene er gule og vises på vedlagte bilder.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår