Skal huse 800-1000 arbeidsplasser i Asker

 
Skal huse 800-1000 arbeidsplasser i AskerKontorbygget Asker Genera skal huse mellom 800–1000 arbeidsplasser. (Foto: Oxer Eiendom).
AKTUELLE PROSJEKTER: Etter suksessen med Asker Panorama har Oxer Eiendom ervervet tomtene ved siden av og satser på å huse 800-1000 arbeidsplasser til i Asker Genera.

av Therese Alne Bolin

Asker Panorama, der Kongsberg Gruppen er største leietaker på 12.000 kvadratmeter var fullt utleid sommeren 2014. Nå planlegger Oxer Eiendom neste byggetrinn. De har tidligere ervervet tomtene ved siden av, med enda tettere beliggenhet mot E18. Byggestart er antatt å bli i april 2019, med en toårig byggeperiode. Entrepriseform er foreløpig ukjent.

Store matopplevelser

Compass Group, som er leietaker i Asker Panorama, er benyttet som rådgiver for et nytt innovativt matkonsept. Oxer Eiendom har også inngått et samarbeid med interiørarkitekt Radius design og vil blant annet ha foodmarket for å kunne tilby store matopplevelser.  Det loves hyggelige og lune fellesarealer hvor den gode matopplevelsen settes i fokus, ifølge ne.no (NæringsEiendom).

23 800 nye kvadratmeter

Akershus Eiendom står for utleien av det som vil bli 23.800 kvadratmeter med kontorlokaler, kafeteria og parkeringskjeller blant annet. Det planlagte signalbygget består av to bygningskropper på 6 og 7 etasjer, med egne takterrasser.

Kontorbygget vil huse mellom 800–1.000 arbeidsplasser. Hver kontoretasje vil bestå av tre fløyer med et atrium som gir gode lysforhold. Etasjeplanene blir ca. 3.100 kvadratmeter med muligheter for fleksibel oppdeling (cirka 1.550 + 800 + 800 kvadratmeter). Hovedinngangen er plassert midt i atriet, selve hjertet i bygget, med kort vei til alle fellesfunksjoner. Bygget er planlagt Breeam-sertifisert «Very Good».

Asker Panorama er på 32.000 kvadratmeter.

Nordic – Office of Architecture vant arkitektkonkurransen.

På første plan planlegges det et servicesenter, foodmarket og eventrom. I etasjen over skal det bli kontorhotell og fleksible kontorarealer.

 

FAKTA:

Tiltakshaver: Oxer Eiendom AS

Verdi: 700-900 millioner kroner

Byggestart: april 2019 (antatt av redaksjonen)

Byggeperiode: 2 år

RI Reguleringsplan: Nordic Office Of Architecture AS

Arkitekt forprosjekt: Arkitektene AS Ark Mnal Npa Espen Eskeland

Arkitekt: Nordic Office Of Architecture AS

Interiørarkitekt: Radius Design

Landskapsarkitekt: SLA A/S

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta Live.

Last også ned vår rapport om: De 100 kommunene som har de største prosjektplanene

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår