Skal hedre Norges beste arkitekturprosjekter

 
Skal hedre Norges beste arkitekturprosjekterBildet: Element Arkitekter og Ledsten Arkitektur var blant vinnerne av DOGA-merket i fjor med Mat- og merkevarehuset på Grünerløkka. Foto: Adam Stirling.
Design og arkitektur Norge (DOGA) ønsker å løfte frem det gode arbeidet som skjer i norsk arkitekturbransje i dag, både nasjonalt og internasjonalt.

- Nå oppfordrer vi Norges arkitekter, byutviklere, interiør- og landskapsarkitekter til å søke DOGA-merket innen 13. juni, heter det i en pressemelding fra DOGA.

Anerkjennelse siden 60-tallet
Utmerkelsen, som inntil i fjor het Merket for god design, har eksistert siden 1960-tallet og har vært et viktig virkemiddel for å løfte frem bedrifter som har brukt design strategisk i sin forretningsutvikling. I 2017 ble prisen lansert i ny drakt og med nytt innhold, hvor den viktigste endringen er at arkitekturfaget er inkludert. I dag er DOGA-merket et kvalitetsstempel for det beste innen norsk design og arkitektur, og viser frem norsk kompetanse, løsninger og tjenester for et nasjonalt og internasjonalt publikum.

Søknadsfristen i år er 13. juni, og i september samles 30 fagfolk fra design- og arkitekturbransjen for å vurdere søknadene. Vinnerne hedres på en prisutdeling på DOGA torsdag 8. november 2018, og får verdifull medieomtale og eksponering i DOGAs kanaler.

Ikke bare én vinner
I de fleste arkitekturpriser er det som regel bare én vinner. DOGA-merket ønsker å løfte frem flere for å vise bredden i fagene, og for å sette søkelyset på at gode prosjekter alltid er et resultat av samarbeid mellom mange ulike fag og bransjer. Blant fjorårets vinnere finner vi blant annet Element Arkitekter og Ledsten Arkitektur med Mat- og merkevarehuset på Grünerløkka, Atelier Oslo, Metric og KIMA Arkitektur med Sentralen, Longva arkitekter og Grindaker Landskapsarkitekter med Smestad gjenbruksstasjon, samt Håhammaren bro og turvei av Stavanger kommune, Multiconsult ASA, Sweco Norge og Lyse – og bylivsprosjektet Langbordet - et samarbeid mellom Bymiljøetaten og Klubbkontor v/AHO.

FAKTA
Gjennom DOGA-merket for design og arkitektur skal Design og arkitektur Norge (DOGA) formidle kunnskap om hvordan design- og arkitekturfagene bidrar til økt verdiskaping i næringslivet og økt effektivitet i offentlig sektor. Juryen ser etter prosjekter med faglige kvaliteter som form og funksjon, samtidig som de vurderer hvilken verdi prosjektet kan ha for samfunn, økonomi og/eller miljø. Både etablerte utøvere og studenter og nyetablerte innen design og arkitektur kan søke DOGA-merket.

Viktige datoer
Årets søknadsrunde har frist den 13. juni 2018.
Prisutdelingen vil finne sted på DOGA torsdag 8. november, 2018.

Søknadsinformasjon
Søknadsportalen er åpen via doga.no, les mer om hvordan man søker DOGA-merket
Det koster 1500 kroner pr. prosjekt å søke. Det er gratis å søke DOGA-merket nykommer (for studenter og nyetablerte).

Hva er DOGA?
Design og arkitektur Norge (DOGA) er en stiftelse under Nærings- og fiskeridepartementet som jobber for å styrke design- og arkitekturfagenes rolle i utformingen av morgendagens Norge. Som en del av det offentlige virkemiddelapparatet for økt innovasjon jobber DOGA for fornyelse og verdiskaping i norsk næringsliv og offentlig sektor

 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Nytt om navn

Vis alle

  

Bygg Reis Deg 2017

Vis alle

  

Prosjektnyheter

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår