​Skal dele kunnskap om fossilfri byggeplass

 
​Skal dele kunnskap om fossilfri byggeplassFossilfri byggeplass: Klimapilotene fikk omvisning på Nordseter skole av Undervisningsbyggs miljørådgiver Bodil Motzke, til venstre. I bakgrunnen, en gravemaskin som går på biodrivstoff.
Fire engasjerte klimapiloter skal besøke elever i Osloskolen for å sette miljøet på timeplanen. Nå har klimapilotene vært på Undervisningsbyggs byggeplass på Nordseter skole for å lære om de miljøvennlige løsningene i dette prosjektet.

Klimapilotene er et samarbeidsprosjekt mellom Klimaetaten og Utdanningsetaten, og er inspirert av Oslo som europeisk miljøhovedstad i 2019.

Nylig var de ferske klimapilotene på besøk på byggeplassen til Nordseter skole i bydel Nordstrand for å lære mer om fossilfri byggeplass. Kunnskapen skal de dele med elevene i Osloskolen når de etter hvert reiser rundt og holder foredrag.

Miljørådgiver Bodil Motzke i Undervisningsbygg forteller at Nordseter skole er Undervisningsbyggs første prosjekt som har stilt krav om fossilfri byggeplass.

Det betyr at tradisjonelle dieseldrevne maskiner hovedsakelig er erstattet med anleggsmaskiner på biodrivstoff, som gravemaskiner, boreriggen til etablering av brønner til varmepumpen, samt fasadelifter. Riveroboten for innvendig rivearbeid var elektrisk. Dette rehabiliteringsprosjektet har også montert solceller i fasaden, og etter hvert monteres det solceller også på tak. Disse kobles til fortløpende og kan levere solstrøm til byggeplassen.

Skal besøke 50 skoler

Før Klimaløftet i Osloskolen i det hele tatt har startet, har hele 50 skoler meldt interesse for å få en klimapilot på besøk. Klimapilotene er alle fulltidsstudenter, og gjør jobben som klimapilot, på deltid. Det blir et til to skolebesøk på hver av dem i uka. Prosjektleder Elisabet Molander i Klimaetaten, får ikke fullrost de fire klimapilotene.

- De er alle sammen gode ambassadører for miljø, og de har glede og evne til å holde engasjerende foredrag for elevene, sier hun.

Klimapilotene er Hauk Are Fjeld, Ole Erik Lunder, Emilie Hernes Vereide og Ingrid Holtan Søbstad.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår