Skal bygge nytt kraftverk i Tinn

 
Skal bygge nytt kraftverk i Tinn
I løpet av 2018 starter trolig byggingen av ytterligere et småkraftverk i Tinn i Telemark. Det er Husvollåe kraftverk som skal bygges.

Av Tore Kubberød

Det er flere år siden Norges Vassdrags- og energidirektorat (NVE) ga konsesjon for bygging av Husvollåe kraftverk i Tinn kommune. Prosjektet omfatter blant annet bygging av en 2330 meter lang rørgate med inntakt 494 meter over havet og som skal lede vannet ned til kraftstasjonen på 234 meter over havet. Husvollåe kraftverk vil kunne produsere 14,5 GWh.

I prosjektet ligger også en 350 meter lang adkomstvei fram til kraftstasjonen. Det skal også bygges kraftlinje i tillegg til selve kraftstasjonen.

Tiltaket ligger like sørvest for tettstedet Atrå, i et område med spredt bosetting, åkerlapper og skog. Nærmeste bebyggelse til stasjonsområdet, er et lite byggefelt 200 meter sørøst, og en fritidsbolig 200 meter sørvest for stasjonen.

Fakta

Husvollåe kraftverk

Tinn kommune, Telemark

Verdi: 50 millioner kroner

Tiltakshaver: Husvollåe Kraftverk AS

Byggestart: November 2018

Om Byggfakta Live: Byggfakta Live-databasen inneholder mer enn 20 000 norske bygg- og anleggsprosjekter. Byggfakta Live leverer oppdatert informasjon om ca. 250 nye og 1100 eksisterende prosjekter hver uke til våre kunder.

 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Nytt om navn

Vis alle

  

Bygg Reis Deg 2017

Vis alle

  

Prosjektnyheter

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår