Skal bygge Grønamyra på Straume

 
Skal bygge Grønamyra på StraumeGrønamyra er et helt nytt borettslag midt i hjerte av Sotras Kystby og vil bestå av moderne leiligheter med god standard og effektive, gjennomtenkte planløsninger. (Ill:Veidekke).
Veidekke skal bygge Grønamyrskvartalet for Sartor Storsenter AS og Portalen Eiendomsutvikling AS i Kystbyen på Straume utenfor Bergen. Prosjektet består av 110 leiligheter, næringslokaler og et større tak over eksisterende varemottak.

Oppdraget har en samlet verdi på 230 millioner kroner ekskl. mva.

Dette byggetrinnet består av to boligblokker på henholdsvis fem og seks etasjer, næringslokaler og et betongdekke over dagens varelevering til Sartor Storsenter. Den ene boligblokken er for utleie og den andre for salg. Boligene som selges organiseres som borettslag fortrinnsvis med Husbankfinansiering. Mellom boligblokkene opparbeides felles uterom og grøntarealer med universell utformet adkomst fra bakkeplan.

- Vi takker igjen så mye for tilliten, og gleder oss til å fortsette arbeidet med å forandre Straume fra et rent kjøpesenter og næringsområde til et attraktivt bomiljø i den nye Sotra Kystby. Her har vi fått være med på å utvikle prosjektet fra starten av, og sammen med TAG Arkitekter og byggherrene har alle aktører vært involvert for å sikre en optimal og helhetlig byggeprosess, sier distriktsleder Erlend Bygnes i Veidekke Bygg Bergen i en pressemelding fra selskapet.

Straume ligger sentralt i Nye Øygarden kommune og ble fra 70-tallet og utover utviklet til næringsområde med Sartor Senter som midtpunkt. I de senere årene er kjøpesenteret transformert og mange boliger, festplass og andre fellesområder er anlagt i det som har blitt den nye Kystbyen. Felles områdeparkering er etablert under bakkenivå i Kystbygarasjen, og herfra kan en gå eller sykle via gangtunnel til Straume Sjøfront.

- Ekstra gledelig er det at en god del av byggematerialene fra bygningskonstruksjoner som må vike plassen for nybygget, vil bli gjenbrukt i «løa» i den nye parken som er under etablering i Kystbyen. Med andre ord sirkulær økonomi i praksis, avslutter Bygnes.

Byggearbeidene starter i juni 2019 med planlagt ferdigstillelse november 2021

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår