Skal bygge 100.000 kvadratmeter mangfold

 
Skal bygge 100.000 kvadratmeter mangfoldBildet: Diakonhjemmet hage skal bli et campusområde for utdanning, et innovasjonsområde for framtidas helse, omsorg og velferd, og et nærmiljø for de som bor her. Illustrasjon: Innovatio/Diakonhjemmet
Bystyret i Oslo har vedtatt reguleringsplanen for Diakonhjemmet hage.

– Dette er en stor milepæl for Diakonhjemmet. Nå skal vi gjøre det vi kan for at dette blir til glede for hele byen vår, sier forstander og adm.direktør Ingunn Moser, i en pressemelding.

– Det har vært utrolig spennende helt fram til siste slutt og vi takker alle som har jobbet sammen med oss for å få dette vedtaket på plass! Vi gleder oss til endelig å komme ordentlig i gang med utviklingen av området – og av utdanning, helse og omsorg for framtida, sier Moser.

Diakonhjemmet hage er et utviklingsprosjekt innenfor et område på rundt 40 mål på Steinerud i Oslo, med satsning på utvikling og nyskaping av tjenester innenfor helse, omsorg og utdanning. Utviklingen av Diakonhjemmet hage tar utgangspunkt i stiftelsens formål og strategiplan 2020-2030.

100.000 kvadratmeter mangfold

Prosjektet Diakonhjemmet hage på Steinerud i Oslo er totalt på ca 100.000 kvadratmeter, og består av mange deler. Dette skal bli et campusområde for utdanning, et innovasjonsområde for framtidas helse, omsorg og velferd, og et nærmiljø for de som bor her. Et godt sted å arbeide, studere og bo. Det er summen av alle disse delene – og samvirket mellom dem – som gjør dette prosjektet unikt. Her er en oversikt over de ulike feltene og hva slags formål de skal reguleres for (se kart):

Felt A: Boligbebyggelse –  planlagt 255 nye boliger pluss en ny barnehage.

Felt B: Institusjon – her planlegges nytt sykehjem

Felt C: Institusjon: Steinerud Omsorg+. Byggearbeidene startet september 2018 og bygget skal stå ferdig høsten 2020.

Felt D: Her skal det bygges campus for høgskoler, det foreligger planer for en videregående skole og flerbrukshall, høyblokk med studentboliger, en ny universelt utformet T-banestasjon – som skal erstatte dagens stasjoner på Frøen og Steinerud, spisesteder og ulike servicesteder.

Felt E: Her vil det også være plass til campus for høgskoler, servicetilbud innen helse og trening, kontorer, bevertning etc.

Felt F: Parkområde

Kart over området som nå skal bygges ut. (bokstavene henviser til tekst i hovedsak)

Fra før er det på den 130 mål store eiendommen sykehus, apotek, omsorgstjenester, VID vitenskapelige høyskole, boliger og barnehager. 

Miljøsertifiseres etter BREEAM Communities

- Diakonhjemmet hage er et enormt løft som handler om både utbygging og utvikling - vi ønsker å utvikle bærekraftig omsorg – sosialt, økonomisk og økologisk, sier Moser.

Alle de kommende byggene skal miljøsertifiseres etter BREEAM-NOR standard, i tillegg skal hele utbyggingen i Diakonhjemmet hage bærekraftsertifiseres etter BREEAM Communities – og dette er Norges største utbyggingsprosjekt som sertifiseres etter denne standarden.

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår