Skal bidra til tryggere elektriske anlegg

 
Skal bidra til tryggere elektriske anlegg
Elsikkerhetsforbundet skal være en faglig kompetanseorganisasjon for medlemmer og Norges befolkning.

– Vår primære oppgave er å avdekke feil i elektriske anlegg for å unngå fare for liv og helse, sier leder for Elsikkerhetsforbundet Pål Brun-Hansen i en pressemelding.

- Som kompetanseorgan skal vi heve medlemmenes og elektrobransjens kompetanse og opprettholde fagnivået som lovverket og teknologisk utvikling krever. Faglig oppdatering vil skje i regi av Elsikkerhetsforbundet. Vi er en frittstående og nøytral organisasjon som skal ivareta og fremme medlemmenes arbeid for elsikkerhet og revisjon av elektriske anlegg med tilhørende systemer, sier Brun-Hansen.

Useriøse aktører
Han mener den faglige kompetansen i deler av bransjen har vært for dårlig.
– Den preges av useriøse aktører med kritikkverdige montasjer som ødelegger renommeet for resten av bransjen som driver seriøst. Vi registrerer at kvalitetssikring av elektriske anlegg i boliger, landbruk, næringsbygg og sykehus i mange tilfeller er fraværende. Årsaken til manglende kontroll av anleggene kan skyldes pressede anbudspriser, noe som går på bekostning av sikkerheten og kvaliteten i elektriske anlegg. Like graverende er total mangel på tredje-parts vurderinger av anleggene. Her har Elsikkerhetsforbundet dyp faglig kompetanse, mener Brun-Hansen.

Nasjonalt ansvar
Elsikkerhetsforbundet ønsker å være med å ta et nasjonalt ansvar innen revisjon av elektriske anlegg og systemer. Forbundet har i dag flere kontaktpersoner lokalisert over hele Norge.
– Medlemmenes kundegrupper er alt fra eiendomsforvaltere, forsikringsselskaper, advokater til privatpersoner. Myndighetene har blitt flinkere til å avdekke feil i elektriske anlegg, men fortsatt gjenstår det mye før vi kommer opp på et akseptabelt nivå, sier Brun-Hansen, som har jobbet flere år for det lokale eltilsynet (DLE). – Intensjonene er gode, men DLE mangler ressurser og medarbeidere til å følge opp graverende feil og mangler i elektriske anlegg.

Forbundets kompetanse
Elsikkerhetsforbundet har medlemmer med spesialutdanning innen eltakst, (men også grunnleggende kompetanse som montører, prosjektledere, installatører og tilsynsingeniør for å nevne noe)
– Vi går i dybden på installasjonene. Vår oppgave er å påpeke graverende feil og bidra til å nullstille anleggene slik at de blir i samsvar med regelverket.
Vår oppgave som forbund, er å være med å ta samfunnsansvar. Vi skal bidra til tryggere elektriske anlegg, sier Brun-Hansen. – Viktige aspekter i så måte er å veilede våre medlemmer innen etikk og habilitet for å unngå bruk av lettvinte løsninger, sier han til slutt.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår