Sju nye EPD-er for sparkelmasse

 
Sju nye EPD-er for sparkelmasse
I Mapei jobber vi kontinuerlig med vår miljøstrategi og vi ønsker blant annet å bidra til at byggebransjen ligger i forkant med miljødokumentasjon.

Som et ledd i dette arbeidet lanserer vi sju nye EPD-er som omfatter ni ulike sparkelmasser i produktseriene Conplan og Uniplan.

– Mange byggeprosjekter inkluderer store volum sparkelmasse og det er et økende behov for miljødokumentasjon. Derfor har vi nå lansert EPD-er for sparkelmassene i produktseriene Conplan og Uniplan. Til sammen omfatter de ni ulike produkter, forklarer produktsjef Espen Bothner hos Mapei.

EPD (Environmental Product Declaration) gjør det enklere for byggherren å velge riktige produkter.

– En EPD oppsummerer miljøegenskapene til et produkt på en standardisert og objektiv måte på tvers av landegrensene. Dermed er det enkelt å se om de tilfredsstiller miljøkravene som stilles til et prosjekt.

I den nye BREEAM NOR-versjonen som kommer i høst blir det økt fokus på EPD-dokumentasjon. Kravene til en EPD er spesifisert i ISO-standarden «14025 Miljødeklarasjon Type III» og Mapei er registrert hos ECO Platform, slik at EPD-ene også kan benyttes i andre europeiske land.

– Vi sørger for at vi forbedrer miljøegenskapene på våre produkter uten å inngå kompromisser som går ut over de tekniske egenskapene vi er kjent for. Arbeidet med EPD-dokumentasjon fortsetter, og vi vil legge ut nye EPD-er etter hvert som de blir ferdigstilt, sier Bothner.

Du finner alle EPD-ene fra Mapei her.

 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Nytt om navn

Vis alle

  

Bygg Reis Deg 2017

Vis alle

  

Prosjektnyheter

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår