Sju nye EPD-er for sparkelmasse

 
Sju nye EPD-er for sparkelmasse
I Mapei jobber vi kontinuerlig med vår miljøstrategi og vi ønsker blant annet å bidra til at byggebransjen ligger i forkant med miljødokumentasjon.

Som et ledd i dette arbeidet lanserer vi sju nye EPD-er som omfatter ni ulike sparkelmasser i produktseriene Conplan og Uniplan.

– Mange byggeprosjekter inkluderer store volum sparkelmasse og det er et økende behov for miljødokumentasjon. Derfor har vi nå lansert EPD-er for sparkelmassene i produktseriene Conplan og Uniplan. Til sammen omfatter de ni ulike produkter, forklarer produktsjef Espen Bothner hos Mapei.

EPD (Environmental Product Declaration) gjør det enklere for byggherren å velge riktige produkter.

– En EPD oppsummerer miljøegenskapene til et produkt på en standardisert og objektiv måte på tvers av landegrensene. Dermed er det enkelt å se om de tilfredsstiller miljøkravene som stilles til et prosjekt.

I den nye BREEAM NOR-versjonen som kommer i høst blir det økt fokus på EPD-dokumentasjon. Kravene til en EPD er spesifisert i ISO-standarden «14025 Miljødeklarasjon Type III» og Mapei er registrert hos ECO Platform, slik at EPD-ene også kan benyttes i andre europeiske land.

– Vi sørger for at vi forbedrer miljøegenskapene på våre produkter uten å inngå kompromisser som går ut over de tekniske egenskapene vi er kjent for. Arbeidet med EPD-dokumentasjon fortsetter, og vi vil legge ut nye EPD-er etter hvert som de blir ferdigstilt, sier Bothner.

Du finner alle EPD-ene fra Mapei her.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår