Siste frist for å delta i DiBKs konkurranse

 
Siste frist for å delta i DiBKs konkurranseIllustrasjonsbilde: Getty Images
Dibk har invitert til konkurranse om plan for hvordan et bygg på minst 1000 m2 BRA skal prosjekteres og bygges, slik at det oppstår minimalt materialsvinn.

Hvis du vil bruke gamle byggevarer om igjen i et nytt bygg, kan det bli både dyrt og tidkrevende å gjøre alt etter regelverket. En analyse viser at det er mer økonomisk lønnsomt å redusere avfall fra nybygg. Hvordan kan man gjøre avfallsreduksjon like interessant for byggenæringen som ombruk av materialer?

- Engasjementet i byggenæringen for å redusere avfall fra nybygg, er betydelig lavere enn engasjementet for ombruk. Samtidig er det et stort potensial i å redusere avfall fra nybygg, sier senioringeniør Ingunn Marton i Direktoratet for byggkvalitet, i en pressemelding.

Byggenæringen er blant dem som står for størst andel av det samlede avfallet i Norge, og andelen har økt de siste årene. I 2018 kom ca 36 prosent av bygg- og anleggsavfallet fra nybygg, ca 25 prosent fra rehabilitering og ca 40 prosent fra riving.

Premiering av de to beste planene

Direktoratet for byggkvalitet vil øke interessen for å redusere materialsvinnet fra nybygg.

Direktoratet utlyser derfor en konkurranse for å redusere byggavfall, og premierer den som lager de beste planene for hvordan et bygg på minst 1000 m2 BRA skal prosjekteres og bygges, slik at det oppstår minimalt materialsvinn.

Det deles ut premier til de to beste forslagene: en på kr 100.000,- og en på kr 50.000,-.

Konkurransen med konkurranseregler er utlyst på Doffin

Frist for å levere forslag er 17. august kl 12.

Spørsmål om konkurransen kan rettes til senioringeniør Ingunn Marton: inm@dibk.no

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår