Siste del i studiefasen av Norcems karbonfangstanlegg har startet

 
Siste del i studiefasen av Norcems karbonfangstanlegg har startetPer Brevik (Ytterst til venstre) har med seg mange samarbeidspartnere i karbonfangstprosjektet. Fotograf:Tor Halvorsrud
Norcem startet i går forprosjekteringsstudien til karbonfangstanlegget i Brevik. Sammen med underleverandører er målet å levere en detaljert prosjektrapport innen august 2019.

Forprosjekteringsstudiets mål er å kvalitetssikre prosjektet og levere et forsterket estimat på teknologi og kostnader, og dermed redusere usikkerheten. 

Prosjektet som nå er iverksatt vil bli ferdig og overlevert til Gassnova i august 2019. Deretter vil det bli en tredjepartsvurdering, før regjeringen vil komme med innstilling til Stortinget om å eventuelt realisere karbonfangstprosjektet.

Ser frem til neste fase

Per Brevik, direktør for bærekraft i Norcem, er klar for å ta neste steg.

-Vi har nå startet opp et omfattende arbeid hvor målet er å styrke beslutningsgrunnlaget. Vi er trygge på at teknologien fungerer, og vi har med oss gode og erfarne samarbeidspartnere, og alle sammen har en sterk ambisjon om å lykkes, sier han i en pressemelding.

Trude Sundset, adm. Direktør i Gassnova har stor tro på karbonfangstprosjektet i Brevik. 

- Vi er spesielt glade for at Norcem er med i dette prosjektet. Sementindustrien står for fire til fem prosent av det globale utslippet av CO2, og denne industrien sitt bidrag blir derfor viktig i klimaarbeidet. Vi håper at prosjektet i Brevik blir realisert og at sementindustrien i Europa, og resten av verden, kan bli inspirert til å sette i gang tilsvarende tiltak.

Norcem samarbeidspartnere i prosjektet

Aker Solutions     -  CO2-fangst og kondisjonering
FLSmidth            -  Modifisering av eksisterende anlegg
Norconsult          -  Civil
Norsk Energi      -  Teknologikvalifisering
Multiconsult-       -  Konsekvensutredning
Periti                   -  Kostnadsestimering
ÅF Advansia       -  En del av Norcems team(prosjektledelse)

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår