Siste del i studiefasen av Norcems karbonfangstanlegg har startet

 
Siste del i studiefasen av Norcems karbonfangstanlegg har startetPer Brevik (Ytterst til venstre) har med seg mange samarbeidspartnere i karbonfangstprosjektet. Fotograf:Tor Halvorsrud
Norcem startet i går forprosjekteringsstudien til karbonfangstanlegget i Brevik. Sammen med underleverandører er målet å levere en detaljert prosjektrapport innen august 2019.

Forprosjekteringsstudiets mål er å kvalitetssikre prosjektet og levere et forsterket estimat på teknologi og kostnader, og dermed redusere usikkerheten. 

Prosjektet som nå er iverksatt vil bli ferdig og overlevert til Gassnova i august 2019. Deretter vil det bli en tredjepartsvurdering, før regjeringen vil komme med innstilling til Stortinget om å eventuelt realisere karbonfangstprosjektet.

Ser frem til neste fase

Per Brevik, direktør for bærekraft i Norcem, er klar for å ta neste steg.

-Vi har nå startet opp et omfattende arbeid hvor målet er å styrke beslutningsgrunnlaget. Vi er trygge på at teknologien fungerer, og vi har med oss gode og erfarne samarbeidspartnere, og alle sammen har en sterk ambisjon om å lykkes, sier han i en pressemelding.

Trude Sundset, adm. Direktør i Gassnova har stor tro på karbonfangstprosjektet i Brevik. 

- Vi er spesielt glade for at Norcem er med i dette prosjektet. Sementindustrien står for fire til fem prosent av det globale utslippet av CO2, og denne industrien sitt bidrag blir derfor viktig i klimaarbeidet. Vi håper at prosjektet i Brevik blir realisert og at sementindustrien i Europa, og resten av verden, kan bli inspirert til å sette i gang tilsvarende tiltak.

Norcem samarbeidspartnere i prosjektet

Aker Solutions     -  CO2-fangst og kondisjonering
FLSmidth            -  Modifisering av eksisterende anlegg
Norconsult          -  Civil
Norsk Energi      -  Teknologikvalifisering
Multiconsult-       -  Konsekvensutredning
Periti                   -  Kostnadsestimering
ÅF Advansia       -  En del av Norcems team(prosjektledelse)

 

 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Nytt om navn

Vis alle

  

Bygg Reis Deg 2017

Vis alle

  

Prosjektnyheter

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår