Signerte kontrakt på 6,3 milliarder kroner

 
Signerte kontrakt på 6,3 milliarder kronerf.v, Huberto Moreno (Adm.dir. Construction Business i Acciona), Jarle Rasmussen (prosjektsjef Bane NOR), Audun Aaland (Adm.dir. Implenia Norge AS) og Einar Kilde (Utbyggingsdirektør i Bane NOR). (Foto: Bane NOR).
Implenia og Acciona har inngått kontrakt med Bane NOR for prosjektet Sandbukta – Moss – Såstad (SMS 2A). Kontrakten har en verdi på 6,3 milliarder kroner.

Prosjektet er den del av Bane NOR’s InterCity planer, og inkluderer 10,3 km med dobbeltspor på strekningen fra Sandbukta i nord til Såstad i Rygge i sør, inkludert to tunneler (2,7km og 2,3km) og en ny jernbanestasjon i Moss på ca. 800 meter.

Planlagt byggestart for hovedarbeidene er 2019, og prosjektet skal stå ferdig i 2025. Det skal også bygges to tunneler, begge over 2 km lange (Moss og Carlberg), to kortere "cut and cover"-seksjoner, en tunnelportal og en ny jernbanestasjon med 800 meter lange plattformer og en fotgjengerbro.

- Vi er veldig glade for at vi, sammen med Acciona, har blitt tildelt dette spennende prosjektet. Vi gleder oss til å ta fatt på arbeidet, og ikke minst til å være en del av Bane NOR’s InterCity prosjekt, sier Audun Aaland, country president Norway, i en pressmelding fra Implenia Norge.

Implenia og ACCIONA har gått sammen i en fullintegrert joint venture med Implenia som teknisk lead. Samarbeidet vil hete "MossIA ANS".

- Vi er veldig glade for å ha blitt utvalgt, sammen med vår partner Implenia, for å utvikle dette nye jernbaneprosjektet, som er en del av InterCity-satsningen. Denne prisen styrker ACCIONAs posisjon i Norge, et nøkkelmarked for selskapet. Vi i ACCIONA setter pris på tilliten fra Bane NOR, og vi håper å bidra med den sammen forpliktelsen og opplevelsen som vi gjør i alle våre prosjekter», sier Huberto Moreno, administrerende direktør for Construccion Business i Acconia i meldingen.

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår