Signerte kontrakt for beredskapsbygg i Oslo

 
Signerte kontrakt for beredskapsbygg i OsloStåle Rød i Skanska og Tore Fredriksen i Omsorgsbygg signerer kontrakten som er startskuddet på forprosjektet i Hovedstasjonen.
Omsorgsbygg og Skanska har signert kontrakt for samspillsfasen for Hovedstasjonen – et prosjekt som skal huse både Vann- og avløpsetaten og Brann- og redningsetaten i Oslo kommune.

Hovedstasjonen skal erstatte to bygg med stor betydning for beredskapen i Oslo by. Driftsstasjonen for Vann- og avløpsetaten på Bryn og Hovedbrannstasjonen, som per i dag ligger i Regjeringskvartalet. I tillegg skal VAV flytte hele sin administrasjon fra Herlebsgate inn i det nye bygget. Den nye felles Hovedstasjonen skal bygges på Bryn, der bl.a. Bryn brannstasjon ligger i dag.

- Det har vært gjort en grundig jobb for å komme hit vi er i dag. Nå starter forprosjektet, som gjennomføres som en samspillkontrakt med Skanska, og denne kontrakten sikrer en god videreutvikling i prosjektet. Vårt fokus er å bygge et bygg som fungerer godt for alle parter. Bygget skal bidra til at de som jobber der får gjort jobben sin på en effektiv måte, ha et godt driftskonsept og være miljøvennlig, sier adm.dir. i Omsorgsbygg Oslo KF, Tore Fredriksen i en pressemelding.

Bjørn Kjærnes er foretakets prosjektdirektør med ansvar for brannstasjoner, og han leste Skanskas tilbud med stigende tilfredshet.
- Jeg har lang erfaring fra byggenæringen, og dette er nok det et av de beste tilbudene jeg noensinne har lest. Nå gjenstår det bare at Skanska leverer som de lover, sier han.

Ferdig i 2023
- Vi er ydmyke, glade og litt stolte over tilbakemeldingene. Vi har lagt ned mye arbeid i tilbudsprosessen, og ser at vi lykkes med våre prioriteringer av prosjekter der vår sammensatte kompetanse skaper en konkurransekraft. Dette er motiverende prosjekter å jobbe med, siden vi får være med på å sette vårt preg på »produktet». Prosjektet er i tråd med vår visjon om å bygge for et bedre samfunn, og et prosjekt hvor vi får brukt vår kompetanse på «grønn bygging» og «miljøvennlig byggeplass», sier konsernsjef Ståle Rød i Skanska.

Hovedstasjonen skal settes i prøvedrift sommeren 2023, og skal da huse ca. 850 medarbeidere og over 200 kjøretøy. Hele området til prosjektet, inkludert bygg og utearealer, tilsvarer et areal på mer enn to fotballbaner. Omsorgsbygg og Oslo kommune har en tydelig og ambisiøs miljøprofil, og målet er å bygge Hovedstasjonen på en miljøvennlig måte som gir lavest mulig energibruk og derav årskostnader for hele levetiden til bygget.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår