Setter lærlingrekord på Vestlandet

 
Setter lærlingrekord på Vestlandet- Vi har mange flinke ungdommer å velge blant. Jeg tror ikke det blir noe problem å få tak i 20-25 nye lærlinger, sier Magne Borge, lærlingansvarlig i Thunestvedt. (Foto: Thunestvedt).
Elektroentreprenøren Thunestvedt dobler antallet lærlinger i Bergensregionen neste år, fra 17 til 45 lærlinger. Flere store kontrakter har økt behovet for dyktige elektrolærlinger.

I dag er det 17 lærlinger med Thunestvedt-logoen på brystet. I løpet av de neste månedene begynner jakten på ytterligere 20-25 lærlinger, skriver bedrfiten i en pressemelding.

Gledelig lærling-rekord
- I starten av nyåret håper vi på at vi har litt over 40 lærlinger som ta fatt med å hjelpe oss med blant annet å fullførekontrakten på E39, Svegatjørn-Rådal. For oss i Thunestvedt er det i alle fall en gledelig rekord. Vi er en stor lærebedrift, men i løpet av starten på 2019 får vi flere lærlinger enn noensinne. Vi er avhengig av dyktige lærlinger, som kanskje i andre enden av utdanningsløpet kan bli dyktige elektromontører hos oss, sier Magne Borge, lærlingansvarlig i Thunestvedt.

Jakten starter nå
Generelt er han veldig fornøyd med nivået dagens elektrolærlinger sitter inne med.

- Vi kan velge mellom utrolig mange dyktige ungdommer. Og det gleder meg som fagmann som har vært med i en mannsalder. Men det bør også være en trygghet for elektrobransjen at det kommer unge, fagutdannede elektromontører som kan ta over for oss «gamlingene». De siste årene har kvaliteten på elektrolærlingene økt betraktelig. Dermed får vi et lite luksusproblem når vi skal rekruttere nye lærlinger. Vi har mange flinke ungdommer å velge blant. Jeg tror ikke det blir noe problem å få tak i 20-25 nye lærlinger, sier Borge.

Positivt med flere kolleger
Inne i et nybygg på Skjold, i bydelen Fana i Bergen, jobber lærling Simen David Kreybu (18) for harde livet med å montere ferdig lys i en leilighet. Han synes det er positivt at det blir enda flere ungdommer i bedriften.

- Jeg har kun et halvt år igjen av læretiden, så det skal bli gøy å få inn noen nye, ferskinger som jeg kan kommandere rundt, spøker 18-åringen.


Positivt nytt for bransjen
Morten Mjeldheim, daglig leder hos Opplæringskontoret for elektrofag for Bergen og omegn, er svært fornøyd med at en av regionens største elektroentreprenører dobler antall lærlinger. Dermed blir Thunestvedt Vestlandets største lærebedrift innen elektrofaget.

- Det er mange unge mennesker som vil jobbe i elektrobransjen. Dessverre er det slik at vi har for mange som skal ut i lære, i forhold til læreplasser. I år har vi 45 på venteliste i bergensregionen. Lærlingløftet til Thunestvedt fører til at størstedelen av dem som er kvalifisert får læreplass. Det er gledelig nyheter for dem, men også for elektrobransjen generelt, sier Mjeldheim i pressemeldingen.

Per dags dato er det 377 lærekontrakter innen elektrofaget (i regi av OKEL) i bergensregionen som innbefatter Bergen, Os, Osterøy, Fjell, Øygarden og Askøy.

 

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår