Servanten du aldri tidligere har sett

 
Servanten du aldri tidligere har settFinsk innovasjon på sitt beste, mente juryen under ISH, som tildelte finske Woodio Oy Design Plus pris. -Overveldende sier salgs- og markedssjef Teemu Pasanen. Foto: Odd Borgestrand
Det vakte oppsikt i Frankfurt da det lille finske selskapet Woodio Oy, med åtte medarbeidere, ble hedret med Design Plus pris for å ta i bruk tre som materiale i en ny servant-serie.

Av Odd Borgestrand
Frankfurt

- Dette var både overraskende og utrolig hyggelig for oss. Det er bare drøyt to år siden vi etablerte vår fabrikk i Helsingfors, og vi opplever en etterspørsel om vi bare kunne drømme om, sier den unge salgs- og markedssjefen Teemu Pasanen til VVS aktuelt.

Vil gjenoppfinne treet
- Vår visjon var å «gjenoppfinne treet» som et materiale innen sanitær. Baderomsmøbler i ulike tresorter har vært en selvfølge i en årrekke, men vi ønsket å ta treet videre inn på badet. Finland er kjent for sine sjøer og sine skoger, og etter hvert som vi jobbet fram ideer mente vi det kunne være mulig å produsere design-servanter som verden aldri tidligere har sett maken til. Det tok ikke lang tid fra ideen ble født til de første produktene var produsert. Vi fant ut at osp var et velegnet materiale, og 80 prosent av servanten består av ospeflak og de resterende 20 prosentene er harpiks, forteller Pasanen.
Harpiks fra Pinus-arter ble brukt på innsiden av greske leirkrukker for flere hundre år siden for å gjøre dem tette. Det er det samme prinsippet finnene nå tar i bruk, og som gjør vasken vanntett.

En økologisk produktserie
- Dette er en økologisk produktserie, der også selve produksjonen er meget miljøvennlig. Produsenter av porselensvasker er avhengig av høye temperaturer opp mot 2000 grader, mens våre produkter produseres med et svært lavet energiforbruk. Vi tror det grønne skiftet rundt om i verden vil være en stor drahjelp for oss i markedsføringen av våre produkter.
Jeg mener vi har åpnet for en helt ny type baderom, der vi bringer naturen inn i hjemmene på en spennende og innovativ måte, sier Pasanen energisk.

Interesse fra hele verden
Under ISH fikk Woodio-standen besøkende fra hele verden, og Pasanen sier med et smil at han sammen med sine kolleger nå må utvide bedriften og produktene steg for steg på en bærekraftig og trygg måte. Her er det et enormt potensial, mener han. Etter en god start i det finske markedet jobber selskapet med å etablere gode kontakter i det nordiske markedet og videre ut i verden. Han trekker fram Japan som det aller heteste markedet. Japanerne er svært opptatt av å ta bruk «grønne» produkter, og dermed tror Pasanen at de kan tilby perfekte løsninger for spesielt japanske bad. Han tror også det mellomeuropeiske og nordiske markedet vil omfavne nyheten fra Finland. Prismessig er ospe-servantene noe dyrere enn en vanlig porselensvask, men Pasanen tror ikke prisen vil skremme kunder som er opptatt av miljøvennlige produkter.

Flere produkter på trappene
I tillegg til flere typer servanter er allerede det første badekaret og toalettsetet i produksjon, og porteføljen vil bli utvidet i takt med etterspørselen.
- Vi mener vi har funnet en myk og sofistikert stil som bringer fram det unike i trematerialet. Servantene og badekarene leveres med fem års garanti, og det understreker vel at også tre holder vann. Dessuten er det fullt resirkulerbart.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår