Sentrale i utbyggingen av Gardermoen Næringspark

 
Sentrale i utbyggingen av Gardermoen Næringspark
HENT er totalentreprenør på utvidelsen av Coops vare- og logistikksenter i Gardermoen Næringspark. HENT valgte Ruukki som hovedsamarbeidspartner på montasje av råbygg.

Ruukki valgte videre å inngå et samarbeid med Xella for leveransen av ca. 9.000 kvadratmeter med Hebel brannveggselementer.

Coop logistikksenter har siden åpningen i juni 2014 vært kjent for å være Europas mest moderne logistikksenter for dagligvarer. Anlegget som også kalles CLog er 52.000 kvadratmeter stort med en takhøyde på 28 meter. Nå investeres det over 1 milliard kroner i anlegget som utvides med 33.000 kvadratmeter.

Norges førende leverandør av bærekraftig porebetong og kalksandstein, Xella, er en av leverandørene. Nå har de for første gang inngått et stort samarbeidsprosjekt med finske Ruukki. Sammen skal de levere 8.850 kvadratmeter med brannsikringsløsningen Hebel brannveggselementer til CLog 2.0. HENT er entreprenør på utvidelsen.

Sikkerhet mot spredning av brann
Leif Backe Skustad, prosjektingeniør i Xella, forklarer at Hebel er en utmerket løsning til et så stort industribygg som CLog:

- Veggene skal i tillegg til å være brannisolerende og tett for røyk og gass, også motstå mekanisk påkjenning. Den kan eksempelvis komme fra inventar som velter eller andre bygningsdeler som faller sammen og kan treffe veggene. Elementene tilfredsstiller også de strengeste underklassene A1, s1 og D0. Det betyr at elementene består av helt ubrennbare materialer, ikke produserer røyk og er uten fare for brennende dråper. På den måten minskes risikoen for personskade og at brannen sprer seg til de andre bygningsdelene. Skustad fortsetter:

- Dette er et stort prosjekt sammen med førsteklasses aktører innenfor bransjen. Denne uken blir vi ferdige med leveringen. Tilfredsstillende samarbeid

Xella og Ruukki har samarbeidet siden april 2019. Aleksei Karttunen, prosjektleder i Ruukki, forteller at det er et tilfredsstillende samarbeid:

- Så langt er vi veldig fornøyde med designprosessen, prosjekteringen og leveringen. Xella sitter på stor kompetanse når det gjelder valg av komplette løsninger.

Det er ikke første gangen Xella leverer til CLog. I 2011 leverte de 27.000 kvadratmeter med brannveggselementer. Sammen med utvidelsen har de en leveranse på nærmere 36.000 kvadratmeter.

CLog 2.0 forventes å stå ferdig i slutten av 2021.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår