Selger til Sweco

 
Selger til SwecoMed oppkjøpet har Sweco styrket sitt fotfeste innen design for jernbaneindustrien og blir, med mer enn 1 200 spesialister innen samferdselsrelatert infrastruktur, den ledende eksperten i Nord-Europa innen jernbanedesign. (Foto: NRC).
NRC Group vil fokusere på sin kjernevirksomhet og selger sin design- og konsulentvirksomhet til Sweco. NRC Group Finlands design-divisjon, inkludert datterselskapene Nordic Infrapro AB i Sverige og NRC Arcus Oy i Finland, er solgt til Sweco.

NRC Group vil fremover fokusere på sin kjernevirksomhet og på utvikling og videre vekst innen bane, anlegg, vedlikehold og miljø. Designdivisjonen selges til Sweco for 42,5 millioner euro. Transaksjonen forventes fullført 1. november 2019, skriver NRC Group i en pressemelding.

Som markedsledende i Finland innen jernbanedesign har NRC Groups designvirksomhet lang historie og en rekke betydelige prosjekter på merittlisten. Designdivisjonen består av mer enn 320 konsulenter, hvorav 260 i Finland og 60 i Sverige.

-             I tiden fremover vil NRC Group konsentrere seg om å videreutvikle sine kjernevirksomheter; bane, anlegg, vedlikehold og miljø. Vi ser betydelige synergier mellom disse fagområdene og ønsker å fokusere på videre utvikling og vekst i disse. Dette vil støtte vårt mål om å bli en ledende aktør innen infrastruktur i Norden", sier Henning Olsen, konsernsjef i NRC Group i meldingen.

Designvirksomheten tilhører en annen del av verdikjeden enn selskapets kjernevirksomhet innen bane, anlegg, vedlikehold og miljø. Det er derfor begrensede muligheter for synergier mellom design- og konsulentvirksomheten og selskapets øvrige virksomhet. I noen tilfeller fører også kundenes innkjøpsstrategi til negative synergier ved at selskapet blir diskvalifisert fra å levere tilbud innenfor entreprenørvirksomheten dersom designvirksomheten har jobbet som rådgiver for kunden i en tidligere fase av prosjektet. Markedet innenfor rådgivingstjenester er under konsolidering, og det blir viktigere å være en del av en stor rådgivningsvirksomhet fremover.

-             Det nordiske infrastrukturmarkedet er raskt voksende, samtidig som det blir stadig mer komplekst. Vi tror at vår designvirksomhet best kan nå sitt fulle potensiale og styrke sitt konkurransefortrinn som en del av et større konsulentselskap. Design- og konsulentvirksomheten har vært en viktig del av selskapet og med denne transaksjonen har vi funnet en ny industriell eier med de beste foutsetninger for å utvikle virksomheten videre", fortsetter Henning Olsen.

NRC Group vil fortsette det tette samarbeidet med Sweco i både Finland og i Sverige i fremtiden. Med oppkjøpet har Sweco styrket sitt fotfeste innen design for jernbaneindustrien og blir, med mer enn 1 200 spesialister innen samferdselsrelatert infrastruktur, den ledende eksperten i Nord-Europa innen jernbanedesign.

- Med 320 nye eksperter fra NRC Group blir vi markedsledende innen design av jernbane i Finland og en av de største aktørene i markedet innen infrastruktur, mobilitet og byplanlegging, sier Markku Varis, administrerende direktør i Sweco Finland.

Salget av designdivisjonen er et strategisk grep for å rendyrke fokus på kjernevirksomheten og frigjøre ressurser for å kunne sikre videre utvikling og vekst i de gjenstående forretningsområdene. 

-             Det ligger stort potensiale i våre divisjoner bane, anlegg, vedlikehold og miljø. Vi besitter lang erfaring og unik ekspertise innen våre fagfelt, og vil nå se på hvordan vi fremover kan best mulig utvikle vår unike posisjon i markedet. Alle de nordiske landene investerer tungt i jernbane, t-bane og trikk for å sikre bærekraftig transport. For oss er det avgjørende å best mulig imøtekomme våre kunder og de ulike landenes behov for å tilby sine innbyggere miljøvennlige transporttjenester. På denne måten kan vi være med på å bygge et bærekraftig samfunn", oppsumerer Henning Olsen.

Transaksjonen må godkjennes av konkurransemyndighetene i Finland før gjennomføring.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår