Seasight setter ny standard for fjordturisme

 
Seasight setter ny standard for fjordturisme
Den er både miljøvennlig, vakker og universelt utformet og setter en ny standard for norsk fjordturisme. Nå er skipsbyggeriet Brødrene Aa og reiseselskapet The Fjords nominert til Norges fremste design- og arkitekturpris.

Seasight skiller seg ut fra andre sightseeingbåter på mange måter. For det første er den elektrisk og bygget etter de nye kravene til passasjerfartøy med batteridrift. Båten bidrar derfor ikke til den svarte dieseltåken du kan se i populære norske fjorder sommerstid. Den kan også gå sakte, både for at passasjerene skal kunne nyte det spektakulære landskapet, for å lage minst mulig bølger og skåne strandlinjen.

Båten er designet med brede utvendige gangveier så de som bruker rullestol eller er dårlig til beins enkelt kan komme seg frem, og båtens form er inspirert av veiene som slynger seg oppover de bratte fjellsidene langs fjordene på Vestlandet.

Seasight en av seks nominerte til DOGA Hedersmerket. Utmerkelsen deles ut årlig av Design og arkitektur Norge (DOGA) og velges ut blant mottakere av DOGA-merket for design og arkitektur, som hedrer de etablerte utøverne, eller DOGA-merket nykommer.

Den 15. november skal rundt 50 mottakere feires før næringsminister Monica Mæland avslører hvem av de seks nominerte som vinner Hedersmerket.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Nytt om navn

Vis alle

  

Bygg Reis Deg 2017

Vis alle

  

Prosjektnyheter

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle