Se opp for bedre læring

 
Se opp for bedre læringFoto: Glava
I et klasserom med mange elever kan det bli mye bråk, og med dårlig akustikk drukner mye av undervisningen i unødvendig støy. Det kan fikses med gode himlingsløsninger, som demper støyen, gjør undervisningen enklere og gir barna de beste forutsetningene for bedre læring.

ANNONSE

Mange skoler ble bygget på en tid da akustikk ikke stod på agendaen, men også mange nye bygg lider av dårlig planlegging og kunnskap om hva som gjør et rom egnet for undervisning. God akustikk er viktig for å gi god arbeidsro for elevene, og sikre at beskjeder kan gis med «vanlig» stemme. Lydabsorbenter demper lyd og reduserer etterklang, det gir riktig akustikk for samarbeid i grupper.

GLAVA® himlinger har egenskaper som dekker viktige funksjonelle behov, og sørger for optimale lyd- og lysforhold som gir økt trivsel, produktivitet og reduserte driftskostnader.

Slik bygger du med himlinger.

Dårlige lys- og lydforhold i et rom gjør at kroppen anstrenger seg fordi den blir bevisst på forhold den vanligvis ikke legger merke til. Når kroppen anstrenger seg reagerer den ved å bli stresset. Det økte stressnivået fører til sykdom, som ikke bare er farlig, men som også gjør bygget mindre attraktivt for de som bruker det. Det er derfor viktig og god økonomi å se opp for dårlige løsninger når du skal bygge nytt.

I et klasserom er det viktig at støy og uønsket lyd dempes, og at stemmen bærer.

Det er ikke alle som er klar over hvor mye gode lys- og lydforhold har å si for et bygg. Derfor ender mange opp med minimumsløsninger som akkurat oppfyller kravene, men ikke så mye mer.

Hvor godt et bygg presterer har stor betydning for hvordan det brukes. Bygger du for eksempel en skole, skal barna ha best mulige forhold for å lære. Bygger du et sykehus, skal pasientene ha best mulige forhold for å bli friske. Bygger du et kontorbygg, skal forholdene være godt tilrettelagt, slik at de ansatte kan gjøre en best mulig jobb. Det er din jobb å være bevisst på hva du bygger, hvem du bygger for og hvilke løsninger som er best å bygge med.

Lydabsorbenter og akustiske himlinger demper lyd og reduserer etterklang, det gir god taletydelighet og riktig akustikk.Foto: Glava

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår