Schage Eiendom selger for 1,6 mrd.kr. i Vinius

 
Schage Eiendom selger for 1,6 mrd.kr. i ViniusQuadrum Business City i Baltikum. (Foto: Schage Eiendom as).
Schage Eiendom selger Quadrum i Vilnius for 1,6 milliarder, noe som er Baltikums største salg i kontormarkedet noensinne.
Quadrum Business City i Vilnius selges til det tyske investeringsfondet DEKA Immobilien. 
Quadrum Business City ligger sentralt det såkalte Central Business District (CBD) i Vilnius, og består av hele 44.000 kvadratmeter utleibare kontorer, samt tre etasjer med underjordisk parkering. Eiendommen har over 35 leietagere, deriblant storbanken Luminor, eiet av DnB, Nordea og Blackstone.
- Dette har vært et stort og viktig prosjekt for oss. Både markedet og eiendommen lå brakk da vi i 2010 bestemte oss for å satse på større prosjekter, også i Vilnius slik Schage er kjent for i Norge, forteller administrerende direktør Egil Svoren i Schage Eiendom i en pressemelding fra selskapet.
 - Vi arrangerte en internasjonal arkitektkonkuranse og regulerte eiendommen for en utbygging på ca 74.000 kvm, hvorav 30.000 parkering/teknikk under bakken. Første byggetrinn på 64.000 kvm ble startet i 2013 med kun DNB (nå Luminor) som leietaker, leieareal 11.000 kvm, og stod ferdig i 2016. I 2018 bestemte vi oss for å fullføre de siste 10.000 kvm av prosjektet, uten at noen leiekontrakter var signert. Beslutningen var basert på merverdien av å ferdigstille kvartalet med byens beste beliggenhet. Nå er 80 prosent av siste bygg utleid, og i desember overleverer vi stolt Baltikums største og mest moderne kontorfasiliteter til nye eiere, sier Svoren i meldingen.
 - I tråd med Schage sin strategi får vi nå en ytterligere handlefrihet til å investere i nye spennende prosjekter. I dette ligger å ha våre store kontantstrømseiendommer som vi skal eie over tid sentralt i Oslo. I Vilnius forsetter vi med prosjektutvikling med fokus på realisering. Der her vi to sentrale utviklingsprosjekter på 20.000- og 60.000 kvm, forteller Svoren videre.
 - Vi er meget fornøyd med hele prosjektet, og med salget. Vi er også meget fornøyd med samarbeidet vi har hatt med DNB i Norge for gjennomføring og finansiering av utbyggingen siden 2013. Schage Eiendom har gjennom datterselskapet Schage Real Estate i Vilnius, som ledes av Kjetil Tetlie Hanssen, utviklet et topp moderne kontorprosjekt, som tilfredsstiller moderne krav fra både institusjonelle leietagere og investorer. Quadrum har satt en ny standard for kontorbygg i regionen for arkitektur, bærekraft og fleksibilitet, sier Egil Svoren. Hadde det ligget i Oslo ville det aldri blitt solgt, sier han.
I 2017 fikk Quadrum prisen for ”Det beste kontorbygget i Baltikum” av Baltic Real Estate Investment Forum. Prosjektet er tegnet av det norske arkitektfirmaet Lund+Slatto Arkitekter.
 
 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår