Satser på utdanning av egne fagarbeidere

 
Satser på utdanning av egne fagarbeidereFra venstre: Lærlinger Robin Lillemoen, Tobias Eide, Rocel xxx, Isac Jørgensen, Henrik Nilsen, Kibrom Semere, formann Trond Johannessen, driftsleder betong Svenn Erdal, HR-sjef Vidar Hundvin. (Foto: Stolz Entreprenør as).
Stoltz Entreprenør as har siden 1978 hatt lærlinger i betongfaget, og nå er nye lærlinger på plass.

Den 114 år gamle bedriften savner mer fokus i bransjen på det samfunnsansvaret det er å utdanne fagarbeidere.

- Vi satser på lærlinger, det er en del av vårt samfunnsansvar, sier administrerende direktør Per Christian Stoltz, som er fjerde generasjon eier i selskapet, i en pressemelding.

- Han understreker at ved å trene opp og utdanne egne fagarbeidere, sikrer selskapet seg også solid kvalitet på arbeidet.

- Når vi har egne lærlinger, får vi også de dyktigste fagarbeiderne. Med et ensidig fokus på pris vil byggherren ende opp med variabel kvalitet. Hos oss kan man være trygge på at man får god kvalitet i tillegg til at man er med på å sikre sine barn arbeid i bransjen, sier Stoltz.

Er framtidens arbeidskraft

Svenn Erdal, driftsleder for betong i Stoltz Entreprenør as, er ansvarlig for å overse at alle lærlingene i selskapet får den oppfølging de til enhver tid har behov for.

- Lærlinger er landets fremtidige arbeidskraft. Det koster jo litt, og krever sin organisasjon, men det er en del av det totale samfunnsøkonomiske bildet, sier Svenn Erdal i meldingen.

Kjernekompetansen

Det er mye innleid arbeidskraft i byggebransjen, og prisene presses som et resultat nedover. Men skal man opprettholde kvalitet og solide fagarbeidere, bør fokuset på kvalitet og samfunnsnytte øke, mener de i dette selskapet.

 - Både entreprenør og utbygger har en felles interesse i å utvikle nye fagarbeidere, sier Erdal.

 - Dersom de private utbyggerne ikke tar sin del av ansvaret, mister vi grobunn for å satse på lærlinger. Og det er jo dette som er kjernekompetansen, sier Erdal.

Profesjonelt program

HR-sjef Vidar Hundvin er ansvarlig for den formelle og teoretiske delen for lærlingene samt å tilrettelegge for det formelle samarbeidet med opplæringskontoret Byggopp.

Det er 45 ansatte fagarbeidere på betongavdelingen i Stoltz Entreprenør as. 6 av disse er i dag lærlinger.

Stoltz Entreprenør as har standardisert lærlingeløpet og jobber stadig med å profesjonalisere det.

- Lærlingene skal bli tatt godt imot hos oss. De har faddere og ledere som følger opp utviklingen, som sørger for at de har meningsfulle oppgaver. Lærlingene blir gjerne flyttet på slik at de kommer innom alle aspekter i faget ute i produksjon. De skal innom alle læreplanmålene, slik at det blir best mulig forberedt til den endelige fagprøven, sier Hundvin.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår