Satser på plassbesparende husbrannslange

 
Satser på plassbesparende husbrannslangeBildet: RedBox husbrannslange fra BN Fire AS
Askerbedriften BN Fire AS har tatt over produksjonen av RedBox husbrannslange.

I både kjøkkenskap og på bad hvor det er naturlig å plassere en husbrannslange er det så stor «kamp om plassen» at de tradisjonelle husbrannslangene på trommel ikke alltid får plass.

- RedBox husbrannslange er pakket i en kassett som er på størrelse med et 5 cm tykt A4-ark. Samtidig har den lengre levetid (25 + år), kan brukes med en hånd (pistolgrep) og kun 100 gram skal løftes (pistolgrepet). Man slipper å løfte med seg en slangetrommel, da brannslangen er pakket som «trekkspill» i kassetten og folder seg ut når lokket fjernes, sier Tom A. Bråthen, daglig leder hos produsenten, BN Fire AS, i en pressemelding.

Slangen består av helsveiset PVC-belagt nylonduk. Kassett er laget av ABS-plast, mens overganger og tilkoplinger er laget av messing. Pakninger er spesiallaget med krav til trykktester.

- DSB bekrefter at RedBox husbrannslange er godkjent som slokkeutstyr i bolig, og den er funksjonstestet for formstabilitet ved bruk av Det Norske Veritas, understreker Bråthen.

Mål:
Ytre mål kassett: Lengde: 35cm / Bredde: 24cm / Dybde: 4cm
Slangens diameter: 15mm / Veggtykkelse: 0,5mm
Vannforbruk: ca. 5 liter pr. minutt

Om BN Fire AS:
I 1994 valgte Trond Pedersen å forlate den trygge tilværelsen som kjemiingeniør i Norsk Hydro. Han tok med seg husbrannslangen utviklet av Norsk Hydro. Frapo A/S i Porsgrunn var født. Etter 25 år med utvikling og produksjon er RedBox husbrannslange installert i over 40.000 hjem landet rundt. I mai 2019 ble produksjonen flyttet fra Porsgrunn til Asker. Stafettpinnen ble overtatt av BN fire A/S. Trond Pedersen er fortsatt med på eiersiden, og filosofien er den samme - å produsere det minst plasskrevende, enkleste å bruke og mest effektive slokkeutstyret på markedet

Bildet: RedBox husbrannslange tar liten plass i f.eks. kjøkkenskapet

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår