Satser massivt på skolebygg

 
Satser massivt på skolebyggEn fornøyd gjeng på befaring på Flesberg nye skole der svømmehallen(bak) nå er under oppføring i massivtre. Fra venstre: Avdelingsleder WSP Tønsberg; Gjermund Kaupang, prosjektleder i WSP; Kristin Borander, byggherreombud Svein Arild Lia fra Kongsberg Kommunale Eiendom(KKE), teknisk sjef i Flesberg kommune; Jarle Weseth og teknisk sjef i Backe Stor-Oslo; Christian Molt Riise.
Det byggtekniske konsulentselskapet WSP øker nå satsingen på skolebygg. Selskapet har blant annet ansatt egne pedagoger som har bidratt i planleggingen nye Flesberg skole, et skolebygg i massivtre.

– Nye Flesberg skole er en foregangsskole når det gjelder romfordeling og pedagogisk funksjonalitet, sier prosjektleder Kristin Borander i WSP, som er en del av det internasjonale rådgiverkonsernet WSP i en pressmelding fra selskapet.

261 millioner

Byggingen av nye Flesberg skole i Buskerud, som også inkluderer ny svømmehall og idrettsbygg, er godt i gang med ferdigstillelse før skolestart til høsten.  Prosjektet har et budsjett på totalt 261 millioner kroner og et totalareal på 7 800 kvadratmeter. Skolen skal huse 450 elever i tillegg til lærere og administrasjon.

Flesberg kommune ønsket å utvikle en miljøvennlig og energieffektiv skole samtidig som det skulle benyttes kostnadseffektive løsninger. Kongsberg kommunale eiendom KF fikk i oppdrag å ivareta byggherrefunksjonen, mens WSP ble valgt som prosjektleder.  Målet var å få til en reduksjon i klimagassutslipp fra byggematerialer med minst 50 prosent. Et av de viktigste tiltakene for å nå dette målet var å bygge skolen i massivtre i stedet for eksempelvis i betong.

Flere prosjekter

– Som prosjektledere og rådgiver stiller vi ofte rammekrav til reduksjon av klimagassutslipp og energibehov som i neste omgang fører til at entreprenør og arkitekt velger bruk av massivtre, sier energi- og miljørådgiver JørgenWanvik i WSP, som opplyser at de nå har en rekke nye skoleprosjekter på gang der massivtre benyttes.

– På en skole er inneklima veldig viktig. I tillegg til at massivtre gir et lunere innemiljø enn betong og hvite gipsvegger så avgir det også mindre avgasser, sier Wanvik, som opplyser at den nye skolen på Flesberg også vil ha hybrid ventilasjon med lufting via vinduene. Massivtre har evnen til å ta opp og utjevne variasjoner i luftfuktighet og luftforurensning som ved hjelp av den hybride ventilasjonen luftes ut i friminuttene. Prosjektet har dessuten fått 10 millioner kroner i støtte fra Klimasats og Enova.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår