Sammen om gigantkontrakt

 
Sammen om gigantkontraktBildet: Administrerende direktør i Thunestvedt, Andrè Teigen. Foto: Arvid Steen
Duoen Magnus M. Thunestvedt AS og ABB AS skal utføre Norges største elektrokontrakt på E39 mellom Bergen og Os. Kontrakten er verdt 381 millioner kroner.

Strekningen omtales som ulykkesbelastet og miljøfiendtlig i nasjonal transportplan i 2014 og er en del av stamveien E39 mellom Bergen og Stavanger.

- Vi ser fram til å levere dette omfattende og viktige samferdselsprosjektet til Statens vegvesen i fellesskap med Magnus M. Thunestvedt. Selskapene kompletterer hverandre og begge har en lokal forankring som borger for en effektiv prosjektgjennomføring og utstyr og tjenester i verdensklasse, sier Steffen Waal, administrerende direktør for ABB i Norge i en pressemelding.

Avansert jobb – stor stemning
Den omfattende elektro- og SRO-leveransen består blant annet av 15 tekniske bygg, 375 ABB AbilityTM-styreskap, 200 nødskap, over 400 kameraer, nærmere 100 radarer, 550 innvendig belyste skilt, 400 utvendige lysmaster, avbruddsfri strømforsyning (UPS) og 130 kilometer kabel. ABB Ability er ABBs forente, digitale tilbud på tvers av ulike bransjer med over 210 løsninger hittil.
- Det er kanongod stemning her på kontoret. Thunestvedt har eksistert siden 1922, og denne kontrakten er den største i selskapets historie. Vi er utrolig glade, og selvsagt litt stolte over at en lokal el-entreprenør fikk denne kontrakten sammen med ABB, sier administrerende direktør i Thunestvedt, André Teigen.

Norges største i sitt slag
Kontrakten er gitt av Statens vegvesen i Hordaland.
- Arbeidsfellesskapet Magnus M. Thunestvedt AS / ABB AS om gjennomføring av det som, så vidt vi vet, blir Norges største elektrokontrakt knyttet til veiarbeid, opplyser prosjektleder Sverre Ottesen i Statens vegvesen.
Prosjektet E39 Svegatjørn-Rådal er forventet å koste over syv milliarder kroner. Etter planen skal den nye veien mellom Bergen og Os åpnes i 2022.

Enorm kontrakt for lokal el-entreprenør
Det blir en viktig kontrakt for Thunestvedt-konsernet, som har kontorer på Osterøy, på Voss og i Bergen.
– Vil det bli nødvendig å oppbemanne?
– Det vil tiden vise. Vi er et svært konsern med 250 ansatte, så vi vil benytte oss av ressurser internt så langt det lar seg gjøre. Vi har dyktige fagfolk i alle ledd, men jeg ser ikke bort fra at vi vil trenge ekstra hender i løpet av neste år, sier André Teigen.

Satser på større prosjekter
Magnus M.Thunestvedt AS en total elektroentreprenør som gjør alt fra det enkleste elektroarbeid på privatmarkedet, til å styre store el-prosjekter for privat og offentlig sektor. Teigen har ambisjoner om sikre seg flere storkontrakter.
- Vi skal ikke glemme at vi er store på privat- og servicemarkedet, men det er innen offentlige og private anbud innen samferdsel vi vil legge tyngden framover. Vi har anbud inne på flere store prosjekter, og er inne i en veldig spennende periode. Forhåpentligvis blir det deltakelse i flere store prosjekter i 2019, sier André Teigen.

Men han legger til:
- Men akkurat i dag gleder vi oss over kontrakten med Statens vegvesen. I løpet av den nærmeste framtid begynner vi arbeidet sammen med ABB med å lyssette hele E39 fra Bergen til Os. Vi gleder oss alle sammen, sier Teigen.
 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår