Samferdsel-samhandling i nettskyen

 
Samferdsel-samhandling i nettskyen
Vianova Systems lanserer den første integrerte versjonen av sin løsning for BIM for infrastruktur, som skal gi eksepsjonell tverrfaglig samhandling i nettskyen, og bidra til å redusere plantiden for samferdselsinfrastruktur.

Vianova Systems lanserer den første integrerte versjonen av sin løsning for BIM for infrastruktur, som skal gi eksepsjonell tverrfaglig samhandling i nettskyen, og bidra til å redusere plantiden for samferdselsinfrastruktur.

NovapointDCMmed QuadriDCM er markedets første objektbaserte og helhetlige BIM-løsning spesielt utviklet for infrastrukturprosjekter. Lanseringsversjonen har produktbetegnelsen Novapoint 19.10DCM.

Løsningen, der bokstavene DCM står for Design, Construction & Maintenance, er basert på intelligente modellobjekter og fremtidens BIM-prinsipper, skriver Vianova i en pressemelding.

 

Unik samhandling i nettskyen

Modelleringsverktøyene i NovapointDCM, kombinert med den skybaserte og tett integrerte, modellbaserte samhandlingsløsningen QuadriDCM, introduserer en grensesprengende og mye mer effektiv måte å jobbe på.

Løsningen er helt banebrytende i infrastruktursammenheng og legger til rette for effektiv leveranse av 3D modelldata i hele prosjektets livssyklus – ikke bare tradisjonelle flate tegningsfiler som hittil vanlig.

Modelleveransene kan enkelt tilpasses kontraktskrav eller krav fra offentlige infrastruktureiere som Statens vegvesen og Jernbaneverket i Norge. Ref. SVVs Håndbok 138.

 

Effektiviserer på alle plan

Løsningengjør det mulig med tett tverrfaglig modellsamhandling på objekt- og oppgavenivå mellom de prosjekterende. Det sikrer strømlinjeformet og meget effektiv prosjektering, pluss automatisert kvalitetskontroll og sporing av revisjoner mm.

 

Gir konkurransefortrinn

Kombinasjonen NovapointDCM og QuadriDCM gir derfor alle prosjektaktører som tar verktøyene i bruk, ikke bare enestående samhandling, men også konkurransefortrinn. I tillegg får infrastruktureier levert en komplett informasjonsmodell med detaljdata som senere kan gjenbrukes i forvaltningen av infrastrukturen. Det øker i tillegg samfunnsverdien!

 

Fordeler i korthet:

  • Alle disipliner i samme 3D informasjonsmodell gir økt samordning og samhandling
  • Innebygd prosessmodell gir raskere og sikrere prosjektgjennomføring
  • Samtidig visning av plan, profil, snitt og 3D gir enklere felles kontroll
  • Modellserver i nettskyen gjør at alle kan jobbe samtidig i samme modell
  • Tilgang til ortofoto- og WMS-tjenester direkte i modellen gir tydeligere og bedre prosjektering
  • Sporbarhet og historikk på alle nivåer gir økt kvalitet
 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår