Salget av enebolig faller

 
Salget av enebolig fallerSølyst i Stavanger, med 57 boliger, ble byggestartet i 2. kvartal. (Foto: Veidekke).
Salget av nye eneboliger har en nedgang på 13 prosent i første halvår 2019 sammenlignet med først halvår i fjor, sier Per Jæger, administrerende direktør i Boligprodusentene i en pressemelding. Det er en tydelig trend over flere år at eneboligsalget nå faller, fortsetter han.

Heldigvis oppveies et lavere eneboligsalg av et økt salg av småhus og leiligheter som ligger hhv. 5 og 2 prosent over første halvår i fjor. Dermed ligger det totale nyboligsalget hittil i år 2 prosent under fjoråret, sier Jæger. De siste 12 månedene er det solgt 27 158 boliger.

- Igangsettingen av boliger hittil i år ligger 11 % bak fjoråret, sier Jæger. Igangsettingen fordelt på boligtype viser en nedgang på 21 prosent for leiligheter. og en oppgang på 3 og 1 prosent for hhv. småhus og eneboliger. De siste 12 månedene er det igangsatt 28 246 boliger.

- Boligbyggingen nå er stort sett i balanse i Norge om vi sammenligner med boligbehovet, sier Jæger. Det er imidlertid ett unntak, nemlig Oslo. Der igangsettes det nå årlig 1 500 færre boliger enn boligbehovet på 5 000. Dette vil få konsekvenser for boligprisene om ett til to år, avslutter han.

Last ned pressemelding

Last ned presentasjon

Last ned kvartalstall på fylkesnivå

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår