Rullet ut brannstopp på Lillestrøm

 
Rullet ut brannstopp på LillestrømBildet: Tenmat ventilerende brannstopp rulles ut, tilpasses og festes i luftspaltene i takfot eller bak fasadekledning, og skal bidra til å begrense en eventuell brannspredning, sier Tobias Chevalier i Flameguard Sverige. Foto: Bjørn Laberg
BYGG REIS DEG 2019: Flameguard Sverige har siden 2010 vært distributør av produkter innen aktiv og passiv brannbeskyttelse. I år var første gang bedriften deltok i messesammenheng på norsk side.

Av Bjørn Laberg

- Bygg Reis Deg var vært en positiv erfaring for oss. Tenmat ventilerende brannstopp var for eksempel blant produktene bransjen ville ta nærmere i øyesyn, sier Tobias Chevalier i Flameguard Sverige.

Sveller opp og stenger for luft

Produktet rulles ut, tilpasses og festes i luftspaltene i takfot eller bak fasadekledning, og skal bidra til å begrense en eventuell brannspredning. Brannstoppen monteres der man vil beholde den ventilerende luftspalten. Han forklarer at produktet lar seg enkel tilpasse og kuttes til med kniv.
- Det kreves bare fire festepunkter per meter, noe som bidrar til en enkel og hurtig montering. Ved en brann vil varmen gjøre at denne brannstopp-remsen sveller opp fra sin opprinnelige 4 millimeter tykkelse. (starter ved branntemperatur på 200 C) Etter 2 minutter har den nådd opp til 50 millimeter tykkelse, og effektivt stengt luftspalten. Tester har vist at dette fungerer som en effektiv barriere mot brannspredning, og kan holde stand i 60 minutter, sier Chevalier til Byggfakta.

Like byggeteknikker

- Tenmat ventilerende brannstopp har vært på markedet i Sverige i flere år allerede. Siden byggeteknikkene i Sverige og Norge er ganske så identiske, også når det gjelder brannkrav, var det naturlig for oss å teste ut interessen for våre produkter, også på norsk side. Bygg Reis Deg håper vi vil bli en døråpner i så måte. Det var tydelig at mange ikke ante hvordan brannstoppen fungerte, eller at det i det hele tatt var behov for å stenge luftspaltene det her er snakk om, ved en brann, sier han.

- Foreløpig jobber vi ut mot det norske byggemarkedet fra Flameguard sin base i Tyresö utenfor Stockholm. Så får vi se om interessen for våre produkter, ikke bare brannstopperen, vil gi oss et fotfeste i Norge også, sier Tobias Chevalier avslutningsvis.
 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår