Rosa bru for tiende gang

 
Rosa bru for tiende gangFoto: Jens Haugen/Kreftforeningen
Fra og med tirsdag 1. oktober og ut måneden blir Kolomoen bru over E6 i Stange farget rosa i mørket. For tiende året på rad støtter Statens vegvesen Kreftforeningen og Brystkreftforeningen sin Rosa Sløyfe-aksjon på denne måten.

Rosa sløyfe er en internasjonal folkebevegelse som markeres over hele verden i oktober hvert år.

Lang tradisjon med lyssetting
I løpet av oktober farges Norge rosa ved hjelp av bedrifter, foreninger og privatpersoner som alle bidrar i kampen mot brystkreft. Brystkreftforeningen og Kreftforeningen arrangerer Rosa sløyfe-aksjonen i Norge og har gjort det siden 1999. Tidligere er kjente bygg som Operahuset i Sydney og Eiffeltårnet i Paris lyssatt med rosa farge. Her i Norge har flere byggverk vært lyssatt. I Innlandet har blant annet Elverum Rådhus, Kongsvinger festning, Gamle Norges Bank på Stortorget i Lillehammer og stupetårnet på Hamar vært opplyst i rosa.

- En glede å støtte
Statens vegvesen har støttet Rosa Sløyfe-aksjonen hvert år siden 2010 ved at Kolomoen bru over E6 i Stange er farget rosa i hele oktober.

- Rosa Sløyfe er en god sak vi er glad for å kunne støtte. I løpet av et døgn passerer i gjennomsnitt 15 800 biler Kolomoen, enten på E6 eller på rv. 3. Det vil si at i løpet av 31 oktoberdager vil de som kjører eller er passasjerer i totalt 489 800 biler se brua, enten i dagslys eller i rosa drakt på kvelds- eller nattetid. Det betyr at mange på denne måten vil bli minnet om aksjonen, og det er bra, sier seksjonssjef Ann-Kristin Rehder i Statens vegvesen i en pressemelding.

- Rosa sløyfe er fortsatt viktig for å sette dagsorden for kvinner og menn som får brystkreft. Det trenges mer forskning for å kunne gi enda mer treffsikker behandling av sykdommen.

At Statens vegvesen for tiende året på rad velger å vise solidaritet med de som er berørt av brystkreft og deres familier, synes vi er flott. Det er en symbolhandling som betyr mye for mange, sier distriktssjef i Kreftforeningen, Berit Jevnaker.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår