Ros og pris til Sjøparken i Stavern

 
Ros og pris til Sjøparken i StavernPå Agnes Brygge i Sjøparken er det bygget 55 sjøfrontboliger. Prosjektet fikk Larvik Kommunes Byggeskikkspris 2018. (Foto: MER arkitektur as).
Sjøparken i Stavern har vunnet Larvik Kommunes Byggeskikkspris 2018. Prosjektet får blant annet mye skryt for fargevalg, fasadeuttrykk, romløsninger og spennende utearealer.

Det er arkitektkontorene Kari Nissen Brodtkorc as og MER arkitektur as og står bak Sjøparken i Stavern. Oppdragsgiver var Agnes utvikling og byggeprosjektet ble gjennom fra 2011-2017.

Dette skriver juryen i sin vurdering:

«Lista over gode ting om dette prosjektet er lang. Gjennomføring av første byggetrinn viser stor tro til dette konseptet med få kompromiss. Her har tiltakshaver gjort flere ressurskrevende valg for å realisere visjonen for stedet. Store grunninvesteringer, skjult infrastruktur og skreddersydd arkitektur er ingen selvfølge i dag.

Det har blitt utført fargestudier på stedet allerede tidlig i prosessen. Stor variasjon i fargebruk, fasadeuttrykk, høyder, vertikal- og horisontaloppdeling, takvinkler med mer skaper stor dynamikk og meget spennende uterom. Det er lagt like stor vekt på «opplevelsen» i utearealene som det er inni selve boenhetene. Alle boenheter hadde hver sin unike utsikt og romløsning. Antall kvadratmeter var nærmest uinteressant.»

Se innslag på TV 2 om prosjektet her: 

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår