Ronny redder liv med Mählers’ radarfeste

 
Ronny redder liv med Mählers’ radarfesteFor Ronny Gustavsson var det ingen tvil, hans nye lastebil skulle så absolutt bygges med Mählers radarfeste"
For noen år siden ble lastebilsjåføren Ronny Gustavsson kalt ut til en opprydding etter en ulykke, der en lastebil hadde kjørt rett inn i en lastebil som sto nesten helt i ro. En tragisk dødsulykke som kunne ha vært unngått hvis den påkjørende lastebilen hadde hatt Mählers’ radarfeste.

– Hvis ulykkesbilen hadde hatt Mählers’ radartilpassede feste, ville radaren og antikollisjonsutstyret automatisk ha bremset lastebilen, og et liv kunne vært reddet, sier Ronny som eier og driver selskapet Hamneda Grus & Åkeri AB i Ljungby, i en pressemelding.

Dagens tradisjonelle løsning med et plogfeste som monteres på lastebilen, betyr at kjøretøyets antikollisjonsutstyr skjules og dermed settes helt ut av funksjon. For å løse dette problemet har Mählers, i samarbeid med en rekke lastebilprodusenter, utviklet et radartilpasset plogfeste som ikke skjuler lastebilenes radarsensorer.

Rett etter ulykken bestemte Ronny seg for at den neste lastebilen skulle være utstyrt med et slikt plogfeste.

– Jeg hadde hørt om Mählers’ løsning, og etter den tragiske dødsulykken så jeg det som en selvfølge å utstyre den nye Scania R730-bilen med det nye festet, som har en helt annen konstruksjon enn forgjengerne og som ikke skjuler dagens moderne radarteknologi når plogen er frakoblet. Det radartilpassede festesystemet er laget slik at plogfestet nå er montert på plogen i stedet for på bilen, noe som gir fri sikt for radaren, sier Ronny.

Mählers sier at det nye radarfestet også gir andre fordeler, da luftstrømmen gjennom kjøleren ikke hindres like mye som på tidligere festesystemer. En annen fordel med det nye radarfestet til Mählers, er at vekten fra det tradisjonelle plogfestet i stedet kan brukes som lastevekt når plogene ikke brukes. Mählers tilbyr også adapter med koblingsgrind for å tilpasse eldre ploger til det nye radarfestesystemet.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår