Rockwool vinner Næringslivets klimapris

 
Rockwool vinner Næringslivets klimaprisBildet: CEO Jens Birgersson og samfunnskontakt for Norge, Hans Joachim Motzfeldt fra AS Rockwool. Foto: ZERO
Rockwool vinner prisen for utvikling av en ny teknologi, noe som vil redusere både CO2-utslipp og avfall i fabrikken deres i Moss betydelig.

- Rockwool tar ledelsen, og viser samtidig at Norge kan bane vei for teknologiutvikling med globale ringvirkninger, sier Marius Holm, daglig leder for miljøstiftelsen ZERO, i en pressemelding.

Rockwool vant prisen for elektrifisering av steinullfabrikken i Moss, Norge. Anlegget vil kutte direkte C02-utslipp med 80 prosent, og redusere eget avfall til deponi med 95 prosent.

- At årets vinner er en industriell aktør i byggebransjen er veldig gledelig. Både i industrien og innen byggebransjen står vi overfor store utfordringer med elektrifisering og bruk av utslippsfrie løsninger. Her tar Rockwool ledelsen, og viser samtidig at Norge kan bane vei for teknologiutvikling med globale ringvirkninger, sier Marius Holm.

Det var under Zero, en av Europas største klimakonferanser, at Rockwool ble kunngjort som vinneren av Næringslivets klimapris, 6. november 2019. Formålet med denne prisen er å oppmuntre til klimavennlig innovasjon i norske selskaper, samt å være oppmerksom på selskaper som har oppnådd gode resultater og er foran feltet.

Alle de nominerte selskapene «må ha lansert eller implementert virkelige innovasjoner på sitt felt. Det kan være enten teknologiske nyvinninger eller forretningsmodeller som er drivere for klimavennlige løsninger eller annen klimavennlig konvertering. Resultatet må være betydelige utslippskutt eller bidrag til å innføre teknologi med lavutslipp».

- Bærekraft er helt sentralt i vår forretningsmodell, og vi er veldig stolte av å motta denne prisen i et så ledende, klimabevisst land som Norge. Med denne nye smelteteknologien på plass, vil vi være i stand til å møte den økende etterspørselen i markedet for sirkulære byggematerialer med lave karbon utslipp. Vi takker ZERO for å ha anerkjent vår innsats, og selvfølgelig også ENOVA for støtten til pilotprosjektet på vår fabrikk i Moss, sier CEO for Rockwool, Jens Birgersson

Mer informasjon om tildelingen:
https://zero.no/pm-rockwool-fikk-naeringslivets-klimapris-2019/
 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår